Jovanović: Budućnost zavisi od trajnog mira sa Albancima

Umesto ideje zamrznutog konflikta, moramo se boriti za dogovor sa kosovskim Albancima, jer samo tako možemo doći do mira, ocenio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Čedomir Jovanović je, u pisanoj izjavi, naveo da budućnost našeg društva presudno zavisi od postizanja kompromisa sa Prištinom i da bez rešenja Kosova nijedno drugo sporno pitanje neće dobiti dobar odgovor.

"Tek porazom nacionalizma i konačnim raskidanjem sa krvavom prošlošću, mi ćemo biti u prilici da rešavamo probleme koje nam je proizvelo mutant-društvo u kojem živimo. Zbog toga nema ništa od evropske Srbije ako pored rešavanja pitanja Kosova ne učestvujemo u rešavanju krize u Bosni i Hercegovini, ako ne unapređujemo odnose sa Skopljem, Zagrebom i Podgoricom i ako na taj način ne pokažemo snagu i pamet da se i dalje menjamo", izjavio je Jovanović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво