"Jačanje vojnotehničke saradnje sa Rusijom je strateški cilj"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojno-tehniču saradnju Rusije Andrejom Bojcovim i istakao da je zadovoljan zbog jačanja saradnje u oblasti odbrane između dve države.

Sastanak Vulina i Bojcova je usledio po završetku Trećeg zasedanja srpsko-ruske Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju, započetog 20. juna ove godine. Prisustvovao mu je i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je istakao da mu je čast što je ove godine više puta boravio u Rusiji gde se susreo sa ministrom odbrane Šojguom i drugim ruskim visokim zvaničnicima.

"Strateški cilj saradnje u oblasti odbrane sa Ruskom Federacijom je dalji razvoj vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje. Uveren sam da će nastavak zasedanja Međuvladine srpsko-ruske komisije za vojnotehničku saradnju dodatno doprineti jačanju sveukupnih odnosa između naših država", poručio je Vulin.

Napomenuo je da Srbija ne razmatra mogućnost uvođenja bilo kakvih sankcija Rusiji i da ceni što ruska strana pokazuje razumevanje naših težnji da ostvarimo dobre odnose sa zemljama i na Istoku i na Zapadu.

Andrej Bojcov, predsedavajući ruskog dela Međuvladine komisije je istakao konstataciju komisije da će, pored aktuelnih zajedničkih projekata, u narednom periodu obe strane pružiti punu podršku da se postojeći pozitivni trend nastavi i proširi opseg saradnje.

Treće po redu zasedanje srpsko-ruske Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju održano je u Sektoru za materijalne resurse Ministarstva odbrane u periodu od 20. do 21. juna 2018. godine.

Pored članova komisije zasedanju su prisustvovali i predstavnici organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kompanije JP "Jugoimport-SDPR"“ i kompanija iz Ruske Federacije koje neposredno učestvuju u realizaciji dogovorenih aktivnosti.

Tokom zasedanja, analizirane su dosadašnje aktivnosti i dogovoreni dalji koraci u skladu sa Planom vojnotehničke saradnje, koje se tiču nabavke, remonta i modernizacije sredstava naoružanja i vojne opreme za potrebe srpske strane, kao i međusobno proširenje isporuka proizvoda odbrambene industrije, navodi se u saopštenju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 22. jun 2018, 19:30)
anonymous [neregistrovani]

Kilavo to ide.....

To sve ide nešto jako sporo i kilavo a ministar nas ubeđuje kako sve ide po planu i dogovoru.Pa ne bih baš rekao.Donaciju od 30 tenkova koja je obećana još pre skoro dve godine još nismo dobili a i MIG-ovi po svemu sudeći neće biti remontovani do kraja godine.Nešto tu ne štima ali političari o tome ćute.Sve to ide jako jako kilavo.Nadam se da grešim.