Brnabić i Hasanov: Odnosi Srbije i Azerbejdžana u usponu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim da su bilateralni odnosi dve države u stalnom usponu i da su potpisivanjem Sporazuma o strateškom partnerstvu i Akcionog plana, obuhvaćene sve oblasti saradnje dve države.

Dobrom bilateralnom saradnjom i posetama na najvišem nivou, o čemu svedoči i skorašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Bakuu, prema rečima premijerke, prijateljski i strateški odnosi dve države dostigli su svoju najvišu tačku.

Sagovornici su podsetili i na to da je do danas potpisano oko 30 međudržavnih ugovora i sporazuma i da se saradnja uspešno ostvaruje u svim oblastima života – ekonomiji, politici, energetici, kulturi, turizmu i sportu.

Premijerka Brnabić istakla je i da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji.

Brnabić je zahvalila na podršci koju Azerbejdžan pruža Srbiji u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i na čvrstom stavu povodom nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasador Hasanov izvestio je premijerku Brnabić da zahvaljujući otvaranju Centra za izučavanje srpskog jezika u Bakuu, od septembra ove godine kreće program po kojem će se učiti srpski jezik, a za koji već postoji veliko interesovanje.

Hasanov je premijerki Brnabić preneo poziv predsednika Vlade Azerbejdžana Novruza Mamadova da ove godine poseti Baku, saopštila je Pres služba vlade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво