Kosovska opozicija odbila da pregovora o demarkaciji sa Srbijom 

Kosovske opozicione partije Demokratski saveza Kosova, Samoopredeljenje i Socijaldemokratska partija odbile su predlog predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija, da budu deo "procesa demarkacije granice sa Srbijom", pišu kosovski mediji. 

"Nema razloga da budemo deo dijaloga za pitanje granice, postoje nadležne institucije, državna komisija koja bi trebalo da se bavi tim stvarima. Naš stav o Tačijevom predlogu je poznat i isti važi za pitanje granice", rekao je sekretar Demokratskog saveza Kosova Ismet Baćiri, a prenosi Unmik u svom pres klipingu.

Tači je nedavno potvrdio učešće u nastavku dijaloga sa Beogradom, u nedelju u Briselu, i izjavio da će se na "pregovaračkom stolu naći i pitanje granica", prenela je Koha ditore

Ponovio je poziv političkim partijama za formiranje sveobuhvatog tima, što će prema njegovim rečima, proces učiniti kredibilnijim i transparentnijim. 

Tači, kome opozicija osporava legitimitet da vodi dijalog u Briselu s obzirom na to da nije dobio ovlašćenje parlamenta, tvrdi da "ima ustavnu obavezu da predstavlja Kosovo i da ovaj dijalog vodi do kraja".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво