Kosovska opozicija odbila da pregovora o demarkaciji sa Srbijom 

Kosovske opozicione partije Demokratski saveza Kosova, Samoopredeljenje i Socijaldemokratska partija odbile su predlog predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija, da budu deo "procesa demarkacije granice sa Srbijom", pišu kosovski mediji. 

"Nema razloga da budemo deo dijaloga za pitanje granice, postoje nadležne institucije, državna komisija koja bi trebalo da se bavi tim stvarima. Naš stav o Tačijevom predlogu je poznat i isti važi za pitanje granice", rekao je sekretar Demokratskog saveza Kosova Ismet Baćiri, a prenosi Unmik u svom pres klipingu.

Tači je nedavno potvrdio učešće u nastavku dijaloga sa Beogradom, u nedelju u Briselu, i izjavio da će se na "pregovaračkom stolu naći i pitanje granica", prenela je Koha ditore

Ponovio je poziv političkim partijama za formiranje sveobuhvatog tima, što će prema njegovim rečima, proces učiniti kredibilnijim i transparentnijim. 

Tači, kome opozicija osporava legitimitet da vodi dijalog u Briselu s obzirom na to da nije dobio ovlašćenje parlamenta, tvrdi da "ima ustavnu obavezu da predstavlja Kosovo i da ovaj dijalog vodi do kraja".

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 22. jun 2018, 18:54)
Jana [neregistrovani]

Kosovo

Niko od Pristinske vlasti kao i drugi medjunarodni predstavnici vlasti nemaju pravo da odredjuju granice Srbije, mislim da posebno u dijalogu ovo ne bi trebala da bude tema.

(petak, 22. jun 2018, 18:44)
kija [neregistrovani]

mimi

Nemogu se oni sami sa sobom dogovoriti, kako onda da se sa nama dogovore

(petak, 22. jun 2018, 18:16)
Dusko [neregistrovani]

Косовска опозиција одбила да преговора о демаркацији са Србијом

Sve je to smisljena farsa od strane kosovskih Albanaca .

(petak, 22. jun 2018, 17:46)
anonymous [neregistrovani]

ty

nikada oni nece ni biti slozni

(petak, 22. jun 2018, 15:43)
anonymous [neregistrovani]

daxa

To im zaista nije dobar potez.

(petak, 22. jun 2018, 15:16)
anonymous [neregistrovani]

slika

Nama je jasno da Kosovo, nije nikakva država, da nikako i ne može kao država da funkcioniše. Da oni između sebe nemaju nikakvu komunikaciju, niti su organizovani po funkcijama. Svako od njih radi šta želi. Slažu se samo u jednom, da žele da imaju državu, da proteraju Srbe, i da što više od Srbije zgrabe.

(petak, 22. jun 2018, 14:23)
anonymous [neregistrovani]

tesko

Tesko ce ici ovi pregovori kad se oni medjusobno nemogu dogovoriti ni ko ce pregovarati!