"Liberija prepoznala napor Srbije za očuvanje stabilnosti"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Liberije Gbezongarom Milton Findlijem da je odluka te zemlje o povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti potvrda da je prepoznat napor Srbije da očuva stabilnost regiona i dijalogom dođe do kompromisnog rešenja.

Premijerka je istakla da je cilj Srbije da održi ekonomsku stabilnost i uspostavi političku i ekonomsku saradnju sa što većim brojem država i partnera u svetu.

U tom smislu za državu je, prema njenim rečima, veoma značajna saradnja i sa tradicionalno prijateljskim zemljama, kao što je Liberija.

Ministar Findli naglasio je da su dve zemlje povezane tradicionalnim prijateljstvom još iz doba bivše Jugoslavije i da je Vlada Liberije spremna da pruži podršku Srbiji u svim važnim pitanjima od nacionalnog interesa.

Na sastanku je zaključeno da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, pre svega u domenu obrazovanja, turizma i poljoprivrede.

Predsednica vlade istakla je da su studenti iz Liberije dobrodošli da studiraju u našoj zemlji u okviru programa za stipendiranje, naročito u oblasti medicine, jer se na taj način jačaju veze između država i generacija koje dolaze.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 22. jun 2018, 13:45)
anonymous [neregistrovani]

slika

Veliki gest Liberije, i putokaz i drugim zemljama da slede njen primer. Samo tako se može očuvati i graditi mir i stabilnost. Srbija, iznad svega želi mir, napredak, razvoj, prosperitet. Srbija iznad svega želi bolju budućnost svojim građanima, i svim zemljama u Regionu i šire.

(petak, 22. jun 2018, 12:54)
Zorana [neregistrovani]

Bravo

I druge države će uraditi isto, samo ako dopuste da ih vodi međunarodno pravo, a ne samovolja Amerike, u svojoj odluci da priznaju ili ne priznaju tzv. državu Kosovo.

(petak, 22. jun 2018, 12:39)
anonymous [neregistrovani]

Hvala

Srbija vec dugo ulaze napor da se ocuva mir i stabilnost.Hvala im sto nam pruzaju podrsku.