Sednica Skupštine grada Niša o aerodromu

U Nišu se održava sednica Skupštine grada na kojoj odbornici odlučuju o ustupanju Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici. Ta sednica trebalo je da se održi 10. aprila, ali je odložena zbog, kako je tada rečeno, dezinformacija u vezi s prethodno donetom odlukom Gradskog veća da svojinu i upravljanje aerodromom ustupi Republici bez naknade.

Sednica Skupštine grada Niša, na kojoj treba da se raspravlja o predaji aerodroma "Konstantin Veliki" državi, počela je u osam časova. Sednica je zakazana dan pre isteka zakonskog roka od 90 dana.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, u izjavi za RTS kaže da očekuje da će Skupština doneti odluku koja je "u interesu grada Niša, svih građana a ne pojedinih političkih organizacija".

"Očekujem da ćemo doneti odluku u interesu budućnosti aerodroma, koja će biti usmerena na razvoj investicija od strane države, jer više od nekoliko decenija aerodrom nema veliki investicioni zahvat, kao što ga očekujemo u narednom periodu. Date su državne garancije i predsednika Srbije za aerodrom koji nije lokalni već regionalni. Grad je unazad od 2009. uložio preko 800 miliona dinara za subvencije, bilo za rad samog aerodroma ili funkcionisanje avio-kompanija. Sva ta sredstva biće usmerena za izgradnju infrastrukture, vrtića, ulica i za sve ono što su potrebe građana", kaže Bulatović.

Naveo je da grad nije bio u stanju da izvrši obaveze koje su stvorene pre 10 godina.

"Ugovor koji je sklopljen pre 10 godina od strane onih koji danas protestuju i dušebrižnici koji štite ono što je SNS postigao, stvorili su takve obaveze za grad koje grad nikad za ovih 10 godina nije bio u stanju da izvrši. Radi se o milijardama i naravno da je ovo dobro rešenje, koje će se danas usvojiti", kaže gradonačelnik.

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" pozvala je sve građane Niša da u devet časova ispred Skuštine grada učestvuju u protestu protiv poklanjanja Aerodroma "Konstantin Veliki" državi. 

Bulatović kaže da poštuje mišljenje građane ali da je to "posledica velikog broja dezinformacija".

"Što se tiče opozicije koja protestuje, oni su imali priliku, kada su upravljali aerodromom oni su se bavili gradskim prevozom i izdvajali stotine miliona iz budžeta grada Niša kako bi finansirali svoje avio-kompanije, koje su bile neodržive", rekao je Bulatović.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво