Prijem u Ambasadi Hrvatske povodom Dana državnosti

Ambasada Hrvatske u Srbiji obeležila je Dan državnosti te zemlje prijemom u beogradskom hotelu "Kraun Plaza".

Ambasador Hrvatske Gordan Bakota rekao je da se taj dan obeležava u trenutku dinamiziranja odnosa Srbije i Hrvatske, pre svega nakon poseta na najvišem nivou i susreta Kolinde Grabar Kitarović i Aleksandra Vučića.

Naveo je da su dobri pokazatelji kada je reč o privrednim odnosima Srbije i Hrvatske, kao i u turizmu i podsetio da je nedavno otvoreno predstavništva Hrvatske privredne komore u Srbiji.

Dodao je da je članstvo Hrvatske u EU važno za zemlje Zapadnog Balkana i da će ta država period njenog predsedavanja Unijom iskoristiti da podstakne evropsku perspektivu zemalja regiona.

Napomenuo je da saradnju Beograda i Zagreba vidi kao odličnu mogućnost za razvoj srpsko-hrvatskih odnosa.

Istakao je i da je saradnja u vezi sa manjinama važna komponenta odnosa Srbije i Hrvatske, i kada se radi o srpskoj manjini u Hrvatskoj i hrvatskoj manjini u Srbiji, i naveo da treba raditi sve da se obe manjine osećaju dobro i imaju sva prava na temelju državnih sporazuma.

Obraćanje je završio opaskom o svetskom fudbalskom prvenstvu.

"Neka danas pobedi Hrvatska (Argentinu), neka sutra pobedi Srbija (Švajcarsku). Navijajmo jedni za druge, neka se vidimo u finalu Svetskog prvenstva", zaključio je hrvatski ambasador.

Prijemu su prisustvovale zvanice iz javnog i kulturnog života, predstavnici diplomatskog kora, kao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 21. jun 2018, 22:30)
Laufer [neregistrovani]

Lepa vest

Tako treba !

(četvrtak, 21. jun 2018, 22:28)
anonymous [neregistrovani]

Evo vam primjera

Dobrog odnosa prema manjini u Hrvatskoj.Mojem potomku odbijen je upis na fakultet zaradi srpske nacionalnosti.