Ugljanin: Država se prema Bošnjacima odnosi neprijateljski

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin je u razgovoru sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oriciom rekao da se država odnosi neprijateljski prema Bošnjacima u Sandžaku i zatražio konkretnu pomoć tom veću i bošnjačkom narodu.

Ugljanin se Oriciu, koji je posetio BNV u okviru svojih redovnih aktivnosti, požalio i da su ključni problemi Bošnjaka u Sandžaku njihov status, nepoštovanje vladavine prava i loša ekonomska situacija.

"Ključni problem je nerešen status Sandžaka i status Bošnjaka u Republici Srbiji, nepostojanje vladavine prava u Sandžaku, loša ekonomska situacija i neprijateljski odnos srpskih državnih organa prema Bošnjacima", rekao je Ugljanin u razgovoru sa Oriciom.

Lider SDA Sandžaka i bivši ministar bez portfelja u Vladi Srbije je, kako je saopšteno iz BNV-a, zatražio od OEBS-a da, kako se navodi, "pruži Bošnjačkom nacionalnom veću i konkretnu pomoć bošnjačkom narodu u okvirima delovanja i mandata".

Ugljanin je Oricia, kako se navodi, upoznao sa aktivnostima BNV-a, trenutnom društvenom, političkom i ekonomskom situacijom u Sandžaku, problemima Bošnjaka u Srbiji i konkretnim predlozima tog veća za njihovo rešavanje.

Inače, ove jeseni u Srbiji će biti organizovani redovni izbori za nacionalne savete manjinskih zajednica u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво