Malići: Onemogućeno mi je da odem u Beograd

Kosovski umetnik i likovni kritičar Škeljzen Malići tvrdi da su njemu i njegovim saradnicima vlasti u Beogradu bez objašnjenja zabranile prelazak administrativne linije i dolazak u srpsku prestanicu, gde je u Centru za kulturu dekontaminaciju trebalo da učestvuje na jednom događaju.

Tim povodom odmah se na Tviteru oglasio zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj, koji kaže da zabrana Malićiju nije u skladu sa normalizacijom odnosa Beograda i Prištine.

Malići je za Radio Slobodnu Evropu na albanskom jeziku rekao da mu je prelaz administrativne linije zabranjen bez ikakvog objašnjenja.

"Nisu mi dozvolili da prođem. Rekli su mi da ne mogu da prođem bez ikakvog objašnjenja. Takođe, sa mnom je bio dramski pisac Jeton Neziraj, fotograf Majlinda Hodža i Besa Luci, koji su takođe vraćeni", rekao je Malići.

Prema njegovim rečima, trebalo je da u Beogradu učestvuju u zajedničkom projektu na kojem je rađeno godinu dana, a koji redstavlja hronologiju brojnih događaja iz kulturne i umetničke saradnje između Beograda i Prištine u poslednje dve decenije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи