Vučić i Tači u nedelju na novoj rundi dijaloga u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači trebalo bi da se sastanu u nedelju 24. juna na novoj rundi dijaloga u Briselu, potvrđeno je RTS-u.

Kako je ranije Tanjugu rečeno u Evropskoj službi za spoljne poslove, dva predsednika bi na novom sastanku trebalo da prvenstveno razgovaraju o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, dok će implementacija već postignutih sporazuma biti na drugom mestu agende. 

Dijalog na visokom političkom nivou između predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija poslednji put održan je 23. marta u Briselu.

I tada se razgovaralo o sveobuhvatnom sporazumu, ali je predsednik Srbije najviše insistirao upravo na temi formiranja Zajednice srpskih opština.

Samo posle tri dana usledilo je hapšenje Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i novo zahlađenje odnosa na relaciji Beograd-Priština.

Pred novi sastanak dvojice predsednika, u petak i subotu, trebalo bi da se održi još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

U EU nisu želeli da komentarišu kako je protekao današnji bilateralni sastanak EU i delegacije Prištine koja je do sada odbijala da nastavi tehnički dijalog sa Beogradom uslovljavajući svoje prisustvo promenom agende i fokusa "sa Zajednice srpskih opština na sve neispunjene dogovore, uključujući i energetiku".

broj komentara 10 pošalji komentar
(utorak, 19. jun 2018, 12:17) - anonymous [neregistrovani]

kosovo

Mislim da prvo treba da bude prioritet Briselski sporazum i njegovo ispunejne

(utorak, 19. jun 2018, 10:12) - anonymous [neregistrovani]

Mita

Ne damo Gazivode!

(utorak, 19. jun 2018, 10:10) - Milica [neregistrovani]

Dijalog

Mislim da prvo treba da bude prioritet Briselski sporazum i njegovo ispunejne jer je to u najboljem interesu Srba na Kosovu pa tek ona sve ostalo.

(utorak, 19. jun 2018, 10:07) - anonymous [neregistrovani]

Dn

Tu od dogovora i dijaloga nece biti nista!

(utorak, 19. jun 2018, 09:56) - Marko [neregistrovani]

ja

Docice i ta nedelja videcemo sta ce biti!

(utorak, 19. jun 2018, 09:46) - Lola [neregistrovani]

Вучић и Тачи у недељу на новој рунди дијалога у Бриселу

Jedino kroz razgovore mozemo doci do resenja za KiM!

(utorak, 19. jun 2018, 09:44) - anonymous [neregistrovani]

nepoverenje

Nesto nemam poverenja u nastavak pregovora, bojim se da ce biti jos razloga za odlaganje pregovora sa Pristinske strane.

(utorak, 19. jun 2018, 09:01) - anonymous [neregistrovani]

Miki

Jedino u dijalogu je kljuc i resenje.

(utorak, 19. jun 2018, 09:01) - GajbexG [neregistrovani]

Вучић и Тачи у недељу на новој рунди дијалога у Бриселу

Dijalog se svakako mora nastaviti ali ne znam koliko je izvodljivo postici bilo kakav sporazum.Oni do sada nikada nisu ispostovali nijedan dogovor.

(utorak, 19. jun 2018, 00:55) - anonymous [neregistrovani]

Не

Свеобухватног споразума нормализацији не може да буде без остварења свих тачака Резолуције УН 1244 и Бриселског споразума! Све друго је неприхватљиво.