Vučić sa Sijartom: Odnosi na najvišem nivou u istoriji

Odnosi Srbije i Mađarske su trenutno na najvišem nivou u istoriji zahvaljujući posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Viktora Orbana za bilateralnu saradnju, poručio je predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom koji mu je preneo pozdrave Orbana.

Predsednik Vučić i ministar Sijarto razgovarali su o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i evrointegracijama Srbije.

Vučić je naglasio trajno opredeljenje Srbije da unapređuje odnose sa severnim susedom, konstatujući da su oni trenutno na najvišem nivou u istoriji, zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Orbana za bilateralnu saradnju. 

Predsednik Srbije je zahvalio ministru Sijartu i premijeru Orbanu na snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu. 

Dvojica sagovornika su razmotrili i zajedničke infrastrukturne i energetske projekte, kao i konkretne mere za njihovu realizaciju.

Predsednik Vučić i ministar Sijarto su, razmatrajući regionalnu situaciju, istakli i potrebu saradnje dveju zemalja u postavljanju prema migrantskoj krizi, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 13. jun 2018, 14:56)
anonymous [neregistrovani]

milica

Madjarska je znacajan partner Srbije na polju evrointegracija.

(sreda, 13. jun 2018, 13:24)
anonymous [neregistrovani]

ss

Mađarska je značajan partner Srbije na polju evrointegracija.

(sreda, 13. jun 2018, 12:50)
anonymous [neregistrovani]

fgf

Razmotrili su saradnju u vezi migrantske krize

(sreda, 13. jun 2018, 12:47)
anonymous [neregistrovani]

slika

Srbija i Mađarska jačaju svoje bilateralne i ekonomske odnose.