Osude izjava lidera DSS-a u emisiji "Upitnik"

Član Glavnog odbora SNS-a Petar Petković ocenio je kao skandalozno ponašanje predsednika Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića u emisiji Upitnik na RTS-u. Osude izjava Jovanovića stižu i od Srpske liste.

Petković je, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, kao sramotnu ocenio izjavu Miloša Jovanovića da "ROSU treba da dođe u Beograd, jer direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zna samo da kleči pred Albancima", ističući da je to uvreda za državu Srbiju i posebno Srbe u pokrajini.

Petković je upitao "da li je Jovanović svestan da se ovakvim izjavama direktno ohrabruju i podržavaju napadi na Srbe"?

"Podsmevanje Jovanovića brutalnom hapšenju Đurića i prebijanju srpskog naroda najbolje pokazuje vrednosno potonuće DSS-a. U Srbiji nikada nikome neće biti dozvoljeno da veša političke neistomišljenike, čak ni onima koji se predstavljaju kao jedini zaštitnici Kosova i Metohije a učinili su sve da ono bude bespovratno otrgnuto od Srbije, zbog čega je njihov ugled i rejting na Kosovu i Metohiji ravan nuli", stoji u pisanoj izjavi Petkovića.

I Srpska lista je ocenila da su "vulgarni napad i pretnje koje su izrečene potpredsedniku Srpske liste Igoru Simiću u emisiji Upitnik od strane predsednika DSS Miloša Jovanovića najbolji dokaz koliko DSS brine i o Srbima na Kosovu i Metohiji i o ovom nacionalnom pitanju".

"Želja Jovanovića da ROSU dođe u Beograd i pokušaj da se brutalni napad na direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića predstavi kao šala vredna podsmeha je bedni odraz propale politike DSS. Pretnje da će političke protivnike vešati o bandere, uvrede, psovanje majke, to je ono što Miloš Jovanović i DSS nude građanima Srbije i ova emisija je pokazala koliko predstavnici opozicije imaju nameru da se bore i za KiM i za bolju Srbiju", navela je Srpska lista.

Ističu da je, za razliku od DSS koji je na KiM osvojio 174 glasa, Srpska lista dobila podršku 90 odsto Srba sa KiM, i da to najbolje oslikava političku snagu i kredibilitet.

broj komentara 0 pošalji komentar