Popović: Ohrabreni smo spremnošću Rusije da se uključi u dijalog

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i lider SNP Nenad Popović čestitao je ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu Dan Rusije i poručio da je srpski narod ohrabren spremnošću Rusije da se uključi u dijalog o rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Nenad Popović je istakao da bi uključivanje Rusije u dijalog o KiM bio garant očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

"Rusija je danas ekonomski i vojno najmoćnija u svojoj novijoj istoriji. Predsednik Putin je do sada više puta pokazao da je najveći prijatelj i zaštitnik srpskog naroda", poručio je Popović u pisanoj izjavi.

On je naglasio da se Srbija nalazi pod velikim pritiskom zapadnih zemalja da legalizuje protivpravnu secesiju svoje južne pokrajine.

"Na Srbiju se vrše ogromni pritisci da dozvoli da lažna drzava Kosovo postane član UN, kao i da sa tom lažnom državom bude potpisan pravno obavezujući dokument. Srpski narod to nikada neće dozvoliti", naveo je Popović.

Dodao je da je srpski narod zahvalan Rusiji na principijelnoj podršci u odbrani srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i u Republici Srpskoj.

"Taj osećaj prijateljstva i podrške je uzajaman. Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i nikada neće postati član NATO pakta. Naše dve zemlje bile su jedna uz drugu u najtežim trenucima u prošlosti, bićemo zajedno i u budućnosti", zaključio je Popović.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin istakao je danas u autorskom tekstu u „Politici" da je moguće "dublje" uključivanje Rusije u rešavanje kosovskog problema, da će Rusija podržati odluku koju Srbija i srpski narod smatraju prihvatljivom, te da je za Rusiju polazna tačka u rešavanju pitanja Kosova Rezolucija 1244.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво