Tači: Dijalog neće biti lak, ali će biti istorijski

Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biće nastavljen u narednim danima ili nedeljama, tvrdi predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, ocenivši da on neće biti lak, ali će, kako je rekao, "biti istorijski i bez alternative".

Govoreći na panelu "Evropa na raskršću" održanom u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma američkog kontinenta u Montrealu, u Kanadi, Tači je rekao ponovio da dijalog treba da se zaključi "vin-vin" rezultatom i za Beograd i za Prištinu, "prema sporazumu sa evropskim vrednostima i evropskim standardima", prenosi Radio Kontakt plus.

Prema njegovim rečima, da bi taj proces bio uspešno zaključen, EU bi trebalo da ima rukovodeću ulogu i da unese novu dinamiku, dok od Sjedinjenih Američkih Država očekuje snažnu podršku.

Tači je ocenio i da "države Zapadnog Balkana nikada nisu imale bolju priliku da izgrade mir".

"Danas svaka država Zapadnog Balkana komunicira normalno jedna sa drugom, svaka država sarađuje jedna sa drugom. Treba da se iskoristi ovaj trenutak i da EU otvori vrata Zapadnom Balkanu", rekao je Tači.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 12. jun 2018, 16:36)
Srbin iz Nemacke [neregistrovani]

"Данас свака држава Западног Балкана комуницира нормално једна са другом"

Kad budu shvatili da nisu drzava dobice najvecu autonomiju sto postoji na ovom svetu i to ce biti vin - vin situacija a njegova,njihova, vin - vin je samo priznanje KiM kao drzava

(utorak, 12. jun 2018, 16:18)
anonymous [neregistrovani]

У ћорку

Аууууу, па зар ће и овај да потписује неки "историјски" документ !? Колико "историје" сваки дан!