Predsednik Srbije zahvalio Rusiji na podršci

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i građanima te zemlje povodom nacionalnog praznika Ruske federacije. Vučić se zahvalio Moskvi na podršci u pitanjima od suštinskog i nacionalnog interesa Srbije, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

"Upućujem srdačne čestitke i najbolje želje za vaš dalji napredak i blagostanje vaše zemlje", rekao je Vučić, koji je povodom Dana Rusije posetio Ambasadu Ruske Federacije u Beogradu.

Istakao je da je ovaj dan važan i za sve one kojima je Rusija prijatelj, koji poštuju viševekovnu istoriju ruske državnosti, večne vrednosti partiotizma i zalaganje naroda za slobodu i nezavisnost, kao i bogato duhovno i kulturno nasleđe ruskog naroda.

Vučić je kazao da ga kao iskrenog prijatelja veoma raduje činjenica da Rusija kao snažna i nezavisna država, sa Putinom kao predsednikom i na osnovu njegove vizije i jasne političke misli, postiže velike uspehe.

"Novi majski ukaz je još jedna potvrda da se svojim dugogodišnjim posvećenim radom zauvek zadužili savremenu rusku državu i doprineli jačanju političke stabilnosti, jedinstvu ciljeva i konsolidaciji društva", objasnio je Vučić.

Vučić je naznačio da mu čvrst međusobni odnos koji su on i Putin izgradili na uzajamnom poštovanju, razumevanju i poverenju pruža uverenje da i dalje može da očekuje Putinovu svesvrdnu pomoć jačanju veza dve zemlje i ostarivanje zajedničkih projekata, čemu će Srbija, podvukao je, kao pouzdan partner i iskren prijatelj dati pun doprinos.

Izrazio veliku zahavanost na podršci Rusije u pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa za Sbriju, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik je istakao da ruski i srpski narod veže istorisjko prijateljstvo, a da uzajamno razumevanje između dva naroda može da posluži kao dobar primer mnogim narodima u svetu.

"Zato bratskom ruskom narodu još jednom čestitam nacionalni praznik i želju za dobro zdravlje, sreću u ličnom životu, a vama dragi Vladimire puno uspeha u vašem odgovornom poslu u korist Rusije i izražavam nadu da ćete nam ponovo ukazati čast i uskoro posetiti Srbiju", zaključio je Vučić čitajući na ruskom pismo čestitku ruskom predsedniku.

Vučić je čestitku upućenu predsedniku Rusije Vladimiru Putinu predao ambasadoru Ruske federacije u Beogradu Aleksandru Čepurinu.

Rusija svoj Dan obeležava 12. juna, jer je tog dana 1990. godine doneta Deklaracija o državnom suvereniteta Rusije, a na taj datum su, godinu dana kasnije, održani i izbori na kojima je za predsednika izabran Boris Jeljcin, koji je taj dan i proglasio praznikom i neradnim danom.

Zvaničan naziv, Dan Rusije, praznik je dobio 2002. godine.

U Ambasadi Rusije tim povodom popodne je prijem, a Vučić kasnije danas putuje u Tursku, na poziv predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

broj komentara 14 pošalji komentar
(utorak, 12. jun 2018, 18:15)
Suprotno mišljenje: [neregistrovani]

Rusija je najveća srpska zabluda!

Osvestite se!-Nemate nijedan ruski proizvod!

(utorak, 12. jun 2018, 17:57)
Lola [neregistrovani]

Председник Србије захвалио Русији на подршци

Neizmerno hvala nasim vernim i iskrenim prijateljima Rusima na podrsci koju nam stalno pruzaju!

(utorak, 12. jun 2018, 17:06)
Lidija [neregistrovani]

Председник Србије захвалио Русији на подршци

Iskrene cestitke ruskom prijateljskom narodu povodom nacionalnog praznika .

(utorak, 12. jun 2018, 16:58)
branko [neregistrovani]

vucic putin

Cesyitke Putimu I gradjanima naconalni praznik Ruske dederacije I Vucic se zahvalio na velikoj podtsci Rusje po pitanju KIM.

(utorak, 12. jun 2018, 16:03)
Nedja [neregistrovani]

Dobar dan

Rusija je uvek podržaala Srbiju.

(utorak, 12. jun 2018, 14:56)
Draga [neregistrovani]

da

Srbija je zahvalna Rusiji na pruzenoj podrsci prevashodno po pitanju Kosova i Metohije.

(utorak, 12. jun 2018, 14:35)
anonymous [neregistrovani]

bratstvo

Neraskidive su ovo veze! Živela Rusija

(utorak, 12. jun 2018, 14:01)
anonymous [neregistrovani]

jovan

Za Rusiju svako postovanje!

(utorak, 12. jun 2018, 13:47)
Aca [neregistrovani]

Председник Србије захвалио Русији на подршци

Srećan praznik našoj braći Rusima!

(utorak, 12. jun 2018, 13:30)
rade [neregistrovani]

komentar

nasa pravoslavna braca