Gojković: Stigao izveštaj nemačke policije o slučaju Omerovića

Predsednica skupštine Maja Gojković rekla je da je dobila izveštaj u vezi sa slučajem poslanika Meha Omerovića, koji još nije za javnost, ali je navela da on nije pušten jer se pravdao za učinjeno delo, već zato što se pozvao na diplomatski imunitet.

Maja Gojković je, odgovarajući u skupštini na pitanje predsednika SRS Vojislava Šešelja, rekla da radi na tome da rasvetli slučaj koji je, ocenila je, bacio senku na ugled srpskog parlamenta.

"Izveštaj, koji još nije za javnost, dobila sam od nemačke policije sa aerodroma i moram zbog javnosti da kažem da se poslanik Meho Omerović nije pravdao za učinjeno delo, nego se pozvao na diplomatski imunitet i zbog toga što poseduje diplomatski pasoš on je pušten na slobodu, a ne zbog nekih drugih okolnosti", rekla je Gojkovićeva.

Kako je rekla, ona kao predsednik parlamenta mora da potpisuje naloge, a odbori parlamenta odlučuju o tome da li će neki poslanik putovati ili neće.

"Imam pravo da ne potpišem da neko od poslanika ne putuje, a što se tiče eventualnog produženja diplomatskog pasoša, ako situacija bude ovakava kakva je u izveštaju, neću potpisati da neko u parlamentu dobije diplomatski pasoš i o tome sam voljna da razgovaram i da branim argumente sa svim poslanicima, bez obzira na to da li čine vladajuću većinu ili opoziciju", istakla je Gojkovićeva.

Dodala je da će razgovarati ako treba i sa svim šefovima poslaničkih grupa i "onima koji ćute, a koji znaju da budu glasniji o drugim slučajevima i da traže razne sankcije prema poslanicima", kako bi isti kriterijumi važili za sve.

"Kada budem imala detaljnije podatke, nemam šta da krijem, sve ću vas upoznati o čemu se radi pa ćemo videti šta parlament može, a šta ne može da uradi, šta je ustvari politička odluka pojedinačnih partija, ne naša", rekla je Gojkovićeva.

Šešelj je pitao Gojkovićevu i predsednicu vlade Anu Brnabić šta će uraditi povodom "afere sa kojom je upoznat celi svet u vezi sa poslanikom koji je krao".

"Jedan srpski poslanik se proslavio tako što je iz fri-šopa ukrao jedan parfem, tri karmina i jednu mazalicu", rekao je Šešelj i dodao da su svi svetski mediji o tome izvestili, te da su uzalud napori vlasti da "angažuje lobiste po Americi" da poprave sliku Srbije.

"Dođe Meho (Omerović) pa vam te milione pocepa i od njih konfete napravi", rekao je Šešelj.

Lider radikala je dodao da u Srbiji svi ćute, a da Omerović i dalje ima diplomatski pasoš i može da putuje gde hoće.

broj komentara 0 pošalji komentar