Delegacija Srpske liste u zvaničnoj poseti Vašingtonu

Delegacija Srpske liste, koju predvodi predsednik i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić započela je posetu Vašingotnu, tokom koje će njeni predstavnici razgovarati sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta o položaju Srba na Kosovu i Metohiji, aktuelnim problemima i njihovom rešavanju, saopštila je Srpska lista.

Kako se navodi, delegaciju, osim Rakića, čine u potpredsednik Liste i potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić i gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić.

Tokom posete, predstavnici Srpske liste ragovaraće sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta, među kojima i zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metju Palmerom, predstavnicima Kongresa, Pentagona i vladinih agencija o položaju Srba na KiM, aktuelnim problemima i njihovom rešavanju.

Kako se navodi, s obzirom na veliki broj incidenata u protekla dva meseca u povratničkim i sredinama gde su Srbi manjina, predstavnici Srpske liste će tražiti od američkih zvaničnika veće zalaganje u poboljšanju bezbednosne situcije na Kosovu i Metohiji.

Pored bezbednosti na sastancima će izneti i argumente o suštinskom značaju formiranja Zajednice srpskih opština, a tražiće i podršku za poboljšanje ekonomske situacije u srpskim sredinama kako bi se smanjila nezaposlenost.

broj komentara 0 pošalji komentar