Dačić: Srbija i Hrvatska da gledaju napred

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je u Splitu da Srbija i Hrvatska treba da gledaju napred i da rešavaju sve probleme koji postoje iz prošlosti, iako ne moraju ni da se oko svega slažu, niti da se vole.

"Moramo da gledamo napred jer idemo napred, kola se voze unapred, možem i unazad, ali ne znam dokle ćemo stići", rekao je Ivica Dačić novinarima u Splitu, gde učestvuje na godišnjem sastanku ministara inostranih poslova država članica Centralno-evropske inicijative.

Istakao je da je u Split došao da pokaže želju Srbije da ima dobre odnose sa Hrvatskom.

"Napravili smo nešto dobro, a to je da smo zajednički prodali zgradu rezidencije u Njujorku i čekamo posetu predsednice Hrvatske", rekao je Dačić i napomenuo da poseta Kolinde Grabar Kitarović još nije zakazana, ali da jesu sastanci radnih grupa.

Upitan da li zna kada će se realizovati ta poseta Beogradu, ministar je rekao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Grabar Kitarović o njenoj poseti razgovarali prilikom prošle posete, kao i u Mostaru.

Međutim, kako je naveo, "stalno imamo neke događaje koji nas vraćaju unazad".

Zato i kažem da želimo da idemo napred i da tražimo zajedničke interese, naveo je šef srpske diplomatije.

"Ne moramo se oko svega slagati, ne moramo se ni voleti, ali smo sigurno bliži jedni drugima nego sa nekima sa kojima se nalazimo u evropskim integracijama", naglasio je Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво