"Nije važno mesto razgovora o KiM, već sadržaj predloga"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nije važno mesto gde bi se održala konferencija o rešenju za KiM, već sadržaj predloga, te je izrazio uverenje da će pritisak na vlasti u Srbiji rasti u narednom periodu.

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na molbu novinara da prokomentariše navode da će se kosovski čvor rasplesti organizovanjem međunarodne konferencije "Rambuje 2", rekao da nije bitno da li je Rambuje 2 ili 5, već da je važna suština.

"Mene interesuju suština i rezultat. Da li se pravi konferencija u balskoj dvorani ili običnoj sali, ispred na putu – meni je potpuno svejedno. Želimo da vidimo rešenje, a da Srbija hoće i može da ga prihvati, sačuva obraz, da se narod ne oseća poniženim, zna da ima budućnost, i pre svega da Srbima na KiM budu zagarantovani budućnost, mir i bezbednost, ali i zaštite interesi Srbije. Kada to budemo videli mogu da zakažu konferenciju gde god hoće, u Los Anđelesu ili Tokiju, ili bilo gde drugde", naglasio je predsednik.

Vučić je posle obilaska renovirane učeničke sobe, čitaonice i ostalih prostorija Internata Vojne gimnazije u Beogradu, rekao da nije važno mesto već sadržaj predloga.

"Ono što sam do sada dobijao kao ideje nisam bio zadovoljan, pa nisam ni komentarisao u javnosti. Imao sam dovoljno hrabrosti da ih odbijem u razgovoru sa sagovornicima", objasnio je.

Vučić je, na konstataciju da će Nemačka imati tvrđi stav po pitanju razmene teritorija nego SAD, rekao da ne komentariše stavove pojedinih zemalja.

"Znam koliko sam teških razgovora imao sa Amerikancima i Nemcima, a neće biti ništa lakše u budućnosti", rekao je predsednik Srbije.

"Bićemo pod velikim pritiscima" 

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će u narednom periodu postojati brojni pritisci na našu zemlju i narod jer znaju da je suština u odluci Srbije.

"Mi ćemo biti pod velikim pritiscima. Oni koji žele na različite načine da Srbiju slome pokušavaće da to urade iznutra, da oslabe našu pregovaračku poziciju, da pokažu šta su sve u stanju da urade", objasnio je Vučić.

Kako je rekao, dok su srpska vlada i predsednik snažni teško je vršiti tako veliki uticaj ili bilo kakav značajniji pritisak na odluke koje možemo da donosimo.

"Zato je važno vršiti stalni pritisak. Zato smo slušali priče da će Srbija biti sledeća zemlja u kojoj će biti ubijen novinar, a imamo pet zemalja u kojima su ubijeni novinari od tada i niko da kaže 'izvini'. Kod nas je najozbiljniji napad na novinare bio napad na novinare Pinka Goradnu Uzelac i Maru Dragović, a napali su ih batinaši i secikese Dveri i drugih organizacija. To je jedna u nizu milionskih laži prosipane na dnevnom nivou upravo da se smanji ugled Srbije u svetu", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je u razgovoru sa novinarima rekao i da se u Srbiji neće na silu dolaziti na vlast, kao i da svako ima pravo da protestuje – ali u skladu sa zakonom. Ocenio je da su protesti zbog cene benzina politički organizovani.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. jun 2018, 07:30) - anonymous [neregistrovani]

Nemci tvrdji i od Amerikanaca

a sto je ZApadna Njemačka bila uporna dok nije sjedinila Istočnu Njemačku.Lako je koristeći silu deliti i otimati tudje.

(nedelja, 10. jun 2018, 23:30) - anonymous [neregistrovani]

Postoji samo jedan Rambuje i jedna Rezolucija 1244

Ko god noce da napravi broj dva radi protiv Srbije

(nedelja, 10. jun 2018, 23:03) - Patriota [neregistrovani]

Ne!

Gospodine Predsednice nema predaje Kosova! Niko nema pravo da bilo sta potpisuje, ustav i zakon se mora postovati! Ne smemo zaboraviti ranjene ,one koju su dali svoje zivote, koji su verovali ! Moja dedovina je i dalje dole i veruj mi zivim za taj dan da ponovo odem i barem malo osetim miris svog rodnog kraja a nisam vec od juna 1999 godine. Siguran sam da me razumes sta zelim da ti kazem.Nijedna sargarepa iz Brisela nije vredna niti ce ikad biti vredna Svete Srpske zemlje! Nikada u Nato i nikad nezavisno Kosovo! ZIVELA SRBIJA!

(nedelja, 10. jun 2018, 19:44) - anonymous [neregistrovani]

Samo nemoj da bude

Ramboye odande srbi imaju losa iskustva jer sve je to ok ali sama procedura je nametanje resenja po vec poznatim redosledom. Prvo se pregovara sa jednom stranom onda sa drugom stranom i onda se prikaze resenje koje srbima ne odgovara i onda? verovatno slede ucene. Oko svega mora biti unapred vec dogovora a onda samo saglasnost pismeni dokument i potpisi.

(nedelja, 10. jun 2018, 19:12) - anonymous [neregistrovani]

A ja mislio da cete nas vi primiti?

Ja sam takoðe mislo da je RS država, a ono... ništa...

(nedelja, 10. jun 2018, 18:35) - anonymous [neregistrovani]

Republika Srpska...

...Srbi u Srbiji rezervne drzave nemate a Vucic mora postovati vazeci ustav inace,zna se...Srbi u Srbiji,probudite se,probudite se!