Đurić o DSS: Nema tu ozbiljnosti i državotvorne svesti

Potpredsednik SNS Marko Đurić, u reagovanju na protestnu šetnju DSS-a zbog politike vlasti prema KiM, kaže da je apsurd da na Ustav i nacionalne interese predsednika Srbije podsećaju oni za vreme čije vlasti je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije i raskinuta veza Srbije i Crne Gore.

"Najnoviji performans DSS-a još jednom potvrđuje koliko je malo ozbiljnosti, državotvorne svesti i odgovornosti u onome što se danas naziva srpskom opozicijom", naveo je Đurić u pisanoj izjavi, ocenivši da je jedini interes svih lidera opozicije da se domognu vlasti.

To čine, kako kaže, da bi mogli da "u saradnji sa tajkunima nastave da čerupaju našu državu, ali tek nakon što učine sve kako bi Srbija bila do nogu potučena u nastojanju da na pravedan način reši pitanje Kosova i Metohije".

Umesto da se uhvate u koštac sa najizazovnijim političkim problemom u novijoj srpskoj istoriji, oni, dodao je, žele da se dočepaju vlasti "likujući zbog Vučićevog poraza koji sanjaju".

"Štetočine koje su ukinule slavni Prištinski korpus, doživele krah pred Međunarodnim sudom pravde, dijalog o KiM izmestili iz UN u EU i koje su potpisale niz katastrofalnih dogovora sa Prištinom žele da nastave svoj štetočinski pohod, ali razni Jeremići, Đilasi, Jankovići i Obradovići srećom danas nemaju ni sposobnosti, ni snage da učine ništa više od povremenih blokada saobraćaja i vandalizovanja fontana po Beogradu", naveo je Đurić.

U izjavi za medije Đurić primećuje da politiku predsednika Vučića napadaju i oni koji se deklarativno zalažu za prekid svakog dijaloga sa Prištinom, ali i oni koji bi sutra omogućili samoproglašenom Kosovu članstvo u UN, što, smatra, svedoči da sve njih ne ujedinjuje ljubav prema KiM, već mržnja prema Aleksandru Vučiću.

"Građani, međutim, nepogrešivo umeju da naprave razliku između državnika i političkih oportunista, što našoj državi daje nekakvu šansu da zaštiti svoj suverenitet i srpski narod na Kosovu i Metohiji", zaključio je Đurić.

Demokratska stranka Srbije održala je sednicu Glavnog odbora, a zatim i šetnju u znak protesta zbog politike vlasti prema Kosovu i Metohiji.

Nakon šetnje su na stepenicama ispred zgrade Predsedništva ostavili Ustav, Krivični zakonik, naočare i lisice, kao simboličnu poruku predsedniku.

broj komentara 6 pošalji komentar
(nedelja, 10. jun 2018, 11:47)
anonymous [neregistrovani]

kosovo

DSS sam sebe uvaljuje u još veći ponor iz koga im izlaska nema!

(nedelja, 10. jun 2018, 06:51)
Maja [neregistrovani]

DSS

DSS sam sebe uvaljuje u još veći ponor iz koga im izlaska nema! Ovakvim ponašanjem ničiju podršku neće dobiti!

(subota, 09. jun 2018, 20:07)
Ivan [neregistrovani]

Ustav

Izvolite izvedite 50%+1 upisanih birača koji će glasati za izbacivanje preambule pa radite sa Kosovom šta hoćete, do tada se ne sme kršiti Ustav niti potpisati nešto što je u suprotnosti sa istim.

(subota, 09. jun 2018, 19:33)
anonymous [neregistrovani]

o пошаљи одговор Ustav

ustav je po zakonu podlozan izmeni ili zameni.Zamislite da i danas imamo Dusanov zakon u Srbiji i da nesme da se promeni pa gde to moze.Ustav obelezi jedno vreme dok se okolnosti ne promene.

(subota, 09. jun 2018, 18:05)
Ivan [neregistrovani]

Ustav

Ustav je najviši pravni akt i mora se poštovati, za kršenje ustava slede pravne sankcije.

(subota, 09. jun 2018, 17:36)
milica [neregistrovani]

milica

Dobro pamti narod za vreme čije je vlasti proglašena nezavisnost za vreme čije je vlasti pušteno preko sto zlikovaca iz OVK iz naših zatvora