Kocijančič: Nikada nisam najavila sastanak za danas

Portparolka EK Maja Kocijančič kaže da tehnički dijalog Beograda i Prištine nije bio zakazan za danas i dodaje da ne zna za izveštaje o tome da su zemlje članice nezadovoljne načinom na koji su obaveštene o toku dijaloga.

"Nikada nismo najavili sastanak za danas. Konsulatacije sa obe strane na nivou tehničkih delegacija i dalje su u toku", izjavila je Maja Kocijančič.

Prethodno je glavni pregovarač Prištine u tehničkom dijalogu sa Beogradom Avni Arifi izjavio da je dobio poziv EU za učešće na sastanku 7. i 8. juna u Briselu, ali da je poziv odbijen jer Priština ne želi da razgovara samo o ZSO već o svim temama.

Kocijančič je, međutim, podsetila da je u toku rad na sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa u formi pravno-obavezujućeg sporazuma, na čemu rade dva predsednika uz posredovanje Federike Mogerini.

"Visoka predstavnica se redovno sastaje sa liderima i službe su u bliskom kontaktu, a datum za sledeću rundu dijaloga na visokom političkom nivou još nije određen", poručila je Kocijančič.

Ponovila je da Evropska služba za diplomatske (EEAS) poslove redovno obaveštava zemlje članice o dijalogu i da će to činiti i dalje, bilo direktno u komunikaciji Federike Mogerini sa predstavnicima zemalja članica EU ili kroz izveštaje koje službe EEAS predstavljaju u radnim grupama Saveta.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво