Poslanici o ceni goriva, Kosovu, fudbalerima, penzijama...

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja izvršnoj vlasti i nadležnim organima, a interesovalo ih je da li Vlada Srbije planira da utiče na cenu goriva preko akciza, hoće li biti posebne sednice o KIM, kao i da li će zaposleni u srpsko-ruskom humanitarnom centru dobiti diplomatski status.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kaže da taj pokret podržava blokadu saobraćaja zbog cene goriva koju organizuje, kako kaže, pančevačka građanska inicijativa, jer je potrebno da se pošalje poruka vladi da je ona goriva previsoka i da se mora smanjiti.

"Aleksandar Vučić je bio u pravu kada je rekao da smo prvi u Evropi, ali po visini cene goriva. Cena dizel goriva je najviša u Evropi", rekao je Obradović i upitao šta će Vlada uraditi da utiče u onom delu gde to može, da se cena goriva smanji.

Od Nove godine cena goriva je u Srbiji poskupela za 10 dinara, rekao je Obradović.

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević pitao je da li je tačno da cenu goriva ne određuje vlada već da, kako ističe, akcize utvrđuje skupština i da li je Boško Obradović podneo predlog skupštini da se smanje akcize ili "lupeta na prazno".

Interesovalo ga je i da li je tačno da je "ekipa okupljena oko Dragana Đilasa" kupila NUNS i da li to utiče na objektivno i blagovremeno informisanje građana.

Samostalni poslanik Zoran Živković pitao je da li "postoji neko pismen u Vladi" da napiše zakon o prestanku važenja Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija pošto je prošlo nekoliko nedelja od najave da će se to dogoditi.

Živković je pitao kada će penzije biti vraćene i kojom dinamikom.

Takođe, Živković je pitao Brnabić ko je ovlastio predsednika Aleksandra Vučića da obećava 10 miliona evra fudbalerima, iz kojih izvora se taj novac obezbeđuje i po kom je kriterijumu neko ocenio da je potrebno toliko para.

Aleksanar Šešelj iz SRS pitao je Ministarstvo spoljnih poslova kada će zaposleni u srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu dobiti diplomatski status i zašto je problem da se to pitanje reši.

Šešelj je rekao da Srbija posle NATO agresije sarađuje sa tom alijansom, da su potpisana i dva sporazuma koja daju veća prava njihovim vojnicima, dok se pitanje srpsko-ruskog humanitarng centra ne rešava.

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović pita predsednicu parlamenta Maju Gojković i premijerku Anu Brnabić kada će se u skupštini održati posebna sednica o Kosovu i Metihiji.

"Nema gosta iz instranstva koji dođe i ne posveti vreme ovoj temi. Čini se da to pitanje naš parlament najmanje zanima. Nama je ta sednica neophodna", rekao je Vukadinović.

Navodeći da je ponosan kada sluša goste, kao na primer danas predsednika parlamenta iz Slovačke kako neformalno birokratskim jezikom govore o Srbiji i podršci koju joj pružaju u vezi sa Kosovom, Vukadinović kaže da se taj stav "ozbiljno povija" u Srbiji sudeći po izjavama najodgovornijih.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво