Poslanici o ceni goriva, Kosovu, fudbalerima, penzijama...

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja izvršnoj vlasti i nadležnim organima, a interesovalo ih je da li Vlada Srbije planira da utiče na cenu goriva preko akciza, hoće li biti posebne sednice o KIM, kao i da li će zaposleni u srpsko-ruskom humanitarnom centru dobiti diplomatski status.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kaže da taj pokret podržava blokadu saobraćaja zbog cene goriva koju organizuje, kako kaže, pančevačka građanska inicijativa, jer je potrebno da se pošalje poruka vladi da je ona goriva previsoka i da se mora smanjiti.

"Aleksandar Vučić je bio u pravu kada je rekao da smo prvi u Evropi, ali po visini cene goriva. Cena dizel goriva je najviša u Evropi", rekao je Obradović i upitao šta će Vlada uraditi da utiče u onom delu gde to može, da se cena goriva smanji.

Od Nove godine cena goriva je u Srbiji poskupela za 10 dinara, rekao je Obradović.

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević pitao je da li je tačno da cenu goriva ne određuje vlada već da, kako ističe, akcize utvrđuje skupština i da li je Boško Obradović podneo predlog skupštini da se smanje akcize ili "lupeta na prazno".

Interesovalo ga je i da li je tačno da je "ekipa okupljena oko Dragana Đilasa" kupila NUNS i da li to utiče na objektivno i blagovremeno informisanje građana.

Samostalni poslanik Zoran Živković pitao je da li "postoji neko pismen u Vladi" da napiše zakon o prestanku važenja Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija pošto je prošlo nekoliko nedelja od najave da će se to dogoditi.

Živković je pitao kada će penzije biti vraćene i kojom dinamikom.

Takođe, Živković je pitao Brnabić ko je ovlastio predsednika Aleksandra Vučića da obećava 10 miliona evra fudbalerima, iz kojih izvora se taj novac obezbeđuje i po kom je kriterijumu neko ocenio da je potrebno toliko para.

Aleksanar Šešelj iz SRS pitao je Ministarstvo spoljnih poslova kada će zaposleni u srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu dobiti diplomatski status i zašto je problem da se to pitanje reši.

Šešelj je rekao da Srbija posle NATO agresije sarađuje sa tom alijansom, da su potpisana i dva sporazuma koja daju veća prava njihovim vojnicima, dok se pitanje srpsko-ruskog humanitarng centra ne rešava.

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović pita predsednicu parlamenta Maju Gojković i premijerku Anu Brnabić kada će se u skupštini održati posebna sednica o Kosovu i Metihiji.

"Nema gosta iz instranstva koji dođe i ne posveti vreme ovoj temi. Čini se da to pitanje naš parlament najmanje zanima. Nama je ta sednica neophodna", rekao je Vukadinović.

Navodeći da je ponosan kada sluša goste, kao na primer danas predsednika parlamenta iz Slovačke kako neformalno birokratskim jezikom govore o Srbiji i podršci koju joj pružaju u vezi sa Kosovom, Vukadinović kaže da se taj stav "ozbiljno povija" u Srbiji sudeći po izjavama najodgovornijih.

broj komentara 8 pošalji komentar
(četvrtak, 07. jun 2018, 19:15)
Daki [neregistrovani]

Srbija

Pitanje koje se tice KiM ce se sigurno resiti.

(četvrtak, 07. jun 2018, 18:00)
Jovana [neregistrovani]

Посланици о цени горива, Косову, фудбалерима, пензијама...

Sve teme koje su na dnevnom redu, moraju biti u interesu svih gradjana Srbije .

(četvrtak, 07. jun 2018, 16:27)
nina [neregistrovani]

opozicija

Opozicija kao da je stvorena da remeti vlast sadasnju sa blokadama i svugde su oni mirodjija u svakoj corbi.Ali se nadamo da cemo sve probleme blagovremeno resiti.

(četvrtak, 07. jun 2018, 15:43)
Mita [neregistrovani]

Pitanja

Kada treba da se daju objasnjenja za raznorazne malverzacije poslanici opozicije cute, ali su zato vise nego pricljivi kada treba da kritikuju vlast.

(četvrtak, 07. jun 2018, 13:38)
anonymous [neregistrovani]

kiki

Sigurni smo da ce se pitanja KIM resiti i da ce doci do nekog resenja.

(četvrtak, 07. jun 2018, 13:31)
Tijana [neregistrovani]

Skupstina

Ocekivano da opozicija podrzva blokade zbog goriva, mada mislim da oni vide samo sansu da kritikuju vladu RS a da ih zaista ne zanima interes gradjana.

(četvrtak, 07. jun 2018, 13:26)
aca [neregistrovani]

Посланици о цени горива, Косову, фудбалерима, пензијама...

Poslanici imaju dosta posla na rešavanju tekućih pitanja...gde se iskreno nadam da će se rešiti u korist građana Srbije...

(četvrtak, 07. jun 2018, 13:26)
anonymous [neregistrovani]

rad

Vazno je da se radi.