Arifi: Izjave iz Beograda u suprotnosti sa duhom dijaloga

Šef prištinskog pregovaračkog tima u tehničkom dijalugu sa Beogradom, Avni Arifi, tvrdi da su izjave srpskih zvaničnika uvek u suprotnosti sa, kako je rekao, duhom i karakterom dijaloga.

Avni Arifi je to rekao reagujući na izjavu šefa vladine KiM Marka Đurića, koji je komentarisao jučerašnju Arifijevu izjavu da je Priština odbila da učestvuje u novoj rundi dijaloga krajem sedmice u Briselu.

"Srbija nastavlja da sprečava primenu energetskog sporazuma i sve relevantne zainteresovane strane, uključujući i zvanični Berlin u potpunosti su svesne toga. Ova međunarodna senzacija im se svakako nije dopala i pregovora neće biti, tako da maligne izjave o budućnosti Kosova nisu ništa novo za nas", rekao je Arifi, preneo je Ljajmi.

Arifi, kako se navodi, kaže da su poruke Beograda uvek i u potpunosti protivne karakteru dijaloga.

Ljajmi prenosi da je Arifi rekao da Priština ostaje posvećena ispunjavanju međunarodnih obaveza.

"Kosovo ostaje posvećeno ispunjavanju svih međunarodnih obaveza, ali istovremeno tražimo bez izuzetka ispunjavanje svih obaveza drugih. Vremenski period jednostranog sprovođenja sporazuma je istekao", naveo je Arifi.

Arifi je, naime, sinoć izjavio da je Priština odbila da učestvuje na sastanku u Briselu krajem sedmice, koji je trebalo da bude posvećen osnivanju Zajednice srpskih opština.

"Sastanak je bio zakazan za 7. jun, ali mi smo ga odbili. Mi insistiramo na dijalogu i insistiramo da se govori o svim temama. Dok je delegacija Srbije rekla da je jedini razlog za učešće u razgovorima formiranje Asocijacije opština sa srpskom većinom. Mi smo tu za sve sporazume. Ili će se sprovesti svi sporazumi ili neće ni jedan", rekao je Arifi.

Dodaje da je u zahtevu za dijalog poslato nekoliko tema o kojima bi trebalo nastaviti tehnički dijalog.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво