Šešelj: Ovlašćenje i od Zvezdana Jovanovića za reviziju postupka

Nakon što je dobio ovlašćenje od Miodraga Ulemeka Legije za reviziju postupka u slučaju ubistva premijera Zorana Đinđića, lider radikala je danas ovlašćenje sa istim ciljem dobio i od Zvezdana Jovanovića, saopštio je SRS.

Vojislav Šešelj je na konferenciji za novinare u Požarevcu rekao da mu je i Zvezdan Jovanović potpisao ovlašćenje da mu bude pravni savetnik i da preduzme sve pravne radnje u cilju ostvarivanja prava na obnovu sudskog postupka, preneo je SRS u saopštenju.

Kako je napomenuo, podnošenje zahteva za obnovu procesa očekuje se krajem juna.

Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da je u poseti Jovanoviću proveo sat vremena.

Podsetio je da je slično ovlašćenje dobio juče i od Milorada Ulemeka Legije i da sada, u kontaktu sa njihovim advokatima, "prelazi na posao", saopšteno je iz SRS-a.

Ulemek i Jovanović su osuđeni na po 40 godina zatvora za ubistvo premijera Đinđića, a Šešelj smatra da su "ove presude neodržive".

Međutim, kaže da predstojeća pravna procedura "neće biti lagana stvar", ali da je u tom pogledu optimista i da se ti procesi moraju obnoviti.

Upitan o zamrznutim sredstvima na bankarskim računima u inostranstvu, o čemu su izvestili beogradski mediji, Šešelj je rekao da se taj novac na računima nalazi od 1989. godine, kada je na vlasti i dalje bio "komunistički režim" sa kojim je bio u sukobu, čime je sačuvao imovinu od oduzimanja.

Legija i Jovanović osuđeni na po 40 godina zatvora za ubistvo Đinđića.

broj komentara 0 pošalji komentar