Vučić: Nadležni organi o "aferi Jeremić"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa "aferom Jeremić", rekao da će nadležni organi da rade svoj posao, kao što su već počeli nadležni organi nekih drugih država.

Vučić je, na pitanje kako komentariše najavljenu tužbu Vuka Jeremića protiv njega, naveo da je sve to u redu, a o tome da je uplaćeno na račun organizacije koju Jeremić vodi milion i 300.000 dolara rekao da će nadležni organi sve to rešavati u skladu sa zakonima Republike Srbije.

"A vidim da su neki organi drugih država u skladu sa svojim zakonima značajne mere već preduzeli, te su kriminalci i banditi iza rešetaka. Tako da sve ima svoj početak i kraj. Važno je da nadležni organi svoj posao rade u miru, a onda će se videti ko je gde i kako i na koji način i zbog čega bio finansiran. To je pitanje za nadležne državne organe", istakao je predsednik Srbije.

Naveo je i da "jedva čeka sve te junake što gone do Strazbura", a svakodnevno o svima iznose laži, ali i dodao da kada im se ukaže istina i pokaže da je reč o osobi koju je nazivao bratom koja je sada iza rešetaka – "onda izvini nije mi više brat – šalio sam se".

Na konstataciju i pitanje da li je realno da se za konsultantske usluge daju milioni dolara, Vučić je dodao da "neki nadležni organi u Americi kažu da nije i videćemo šta će da kažu naši nadležni organi".

Predsednik Srbije ranije je, komentarišući vest da su u SAD uhapšeni ljudi poznati kao bliski saradnici Vuka Jeremića, rekao da je tu reč o "ozbiljnoj međunarodnoj bandi lopova predvođenoj Jeremićem".

Mediji su ovih dana naveli da je reč o Patriju Hou i šeiku Tidijanu Gadiou, koji su uhapšeni u korupcionističkoj aferi u SAD, a koji su bliski saradnici Jeremića.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара