Đurić: Dijalog je maraton, a ne sprint i zato treba da istrajemo do kraja

U Briselu su hiljade učesnika učestvovale na trci dugoj 20,5 kilometara. Ovaj polumaraton, sa jasno određenim ciljem trčao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Pred početak trke za RTS je poredio pripreme za tu, i onu trku koju sa prištinskim pregovaračima u istom gradu trči već godinama.

Marko Đurić je rekao da je važno imati dobru kondiciju jer je bilo razgovora koji su umeli da traju i po 18-19 sati.

Kada se drugoj strani išlo da spavaju, da odmaraju, mi smo imali snage da nastavimo dalje i to je ono što je važno, rekao je Đurić.

"Zato je ovo maraton, a ne sprint i zato treba da istrajemo do kraja", poručio je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM kaže da se, za razliku od briselskog dijaloga, o ovom maratonu zna i gde počinje i gde se završava, a posle šest godina pregovaranja želja mu je i da "na ovaj način pokorimo Brisel".

Nakon trke je objavio da je osvojio tri boda u gostima. Đurić je na svom Tviter profilu objavio fotografije uz poruku: "Tri boda u gostima".

broj komentara 9 pošalji komentar
(nedelja, 27. maj 2018, 13:54)
anonymous [neregistrovani]

paramonte

Srbija se trudi da sve odradi najbolje sto moze.

(nedelja, 27. maj 2018, 13:10)
anonymous [neregistrovani]

balkan

Srbija se isterati do kraja i ispunice sva ocekivanja Srba na Kosovu i Metohiji.

(nedelja, 27. maj 2018, 12:34)
Sofija [neregistrovani]

ledolomac@gmail.com

Podrška poslu koji Marko Đurić obavlja. Borba za Kosovo traje i trajaće sve dok se ne nađe kompromisno rešenje. Samo istrajte u svojim namerama i planovima.

(nedelja, 27. maj 2018, 12:31)
anonymous [neregistrovani]

ovi

ovi politicki komentari srpskih zvanicnika je samo zamagljivanje ociju javnosti. Naime, srpski njvisi polticki vrh tacno zna kad i kako ce biti konacni dialog sa Kosovom. U ovom medjuprostoru ima mognucnosti manovrisanja i slobodnog iznosenja politcike prasine javnosti. Na kraju. dakle sledeceg proleca politicari ce reci evo mi smo uradili nase i nemozemo nista vise. Zreli demkratski politicari kazu svojoj javnosti istinu na vreme.

ps
znam da ce redakcija brisati ovaj moj stav jer je sve postavljeno u rukama zvanicne poltike i kao u severnoj koreji: nsme nista i niko protiv zvanicne poltike

(nedelja, 27. maj 2018, 10:39)
Маркоanonymous [neregistrovani]

стрпљење

Управо тако! Треба бити стрпљив и трчати да би истрчао до краја! Не треба журити, сада није добро бити нестрпљив! Сада не смемо журити!

(nedelja, 27. maj 2018, 10:07)
Marija [neregistrovani]

Mudrost

Odlicno receno. Samo mudro, za sada Djuricu radite odlicno svoj posao.

(nedelja, 27. maj 2018, 10:02)
Deki [neregistrovani]

simbolika

Marko Djuric je ovim potezom pokazao koliko mu je bitna borba za sigurnost Srba na KIM i da je posvecenost i strpljenje, pored drugih kvaliteta, ono sto on ima.

(nedelja, 27. maj 2018, 09:57)
anonymous [neregistrovani]

daca

Srbija ce istrajati

(nedelja, 27. maj 2018, 09:45)
anonymous [neregistrovani]

Pokorimo Brisel

Bice opet 5:0 za nas!