Jeremić: Narodna stranka je najjača opoziciona organizacija, tužiću Vučića

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić objavio je da je ta stranka najjača opoziciona politička organizacija, ali i najavio da će podneti tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je rekao, povrede časti.

Jeremić je na konferenciji za novinare naveo da sva istraživanja pokazuju da je stranka koju vodi najjača opoziciona stranka, da beleži konstanstan rast, ali i ocenio da su zbog toga na tu stranku učestali medijski napadi.

Prema njegovim rečima, drugi razlog tih medijskih napisa je taj da se skene pažnja sa činjenice da Siniša Mali postaje novi ministar finansija.

Jeremić tvrdi da je napad na njega lično došao od predsednika Republike, koji ga je nazvao "šefom međunarodne lopovske bande".

On kaže da je na taj način kvalifikovan bez ijednog dokaza od strane predsednika Srbije.

Jeremić dodaje da je odlučio da tuži predsednika Srbije za povredu časti i da će to učiniti pred domaćim sudovima, a ako ne bude adekvatnog odgovora, dodao je, spreman je da ide do Strazbura.

Na pitanje novinara kakve su poslovne veze CIRSD, koji on vodi, sa ljudima koji su uhapšeni u Americi - Patriju Hou i šeiku Tidijanu Gadiou - Jeremić je rekao da nikakvih poslovnih veza tu nema, da se CIRSD bavi naučnim radom i nije uključen u poslovne tokove.

Kako je rekao, ne demantuje da poznaje te ljude, ali čime se oni bave u svom poslu i privatnom životu nije deo onoga što CIRSD radi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da su u SAD uhapšeni ljudi poznati kao bliski saradnici Vuka Jeremića, i da je tu reč o "ozbiljnoj međunarodnoj bandi lopova predvođenoj Jeremićem".

Mediji su prethodno pisali da je reč o Patriju Hou i šeiku Tidijanu Gadiou, koji su uhapšeni u korupcionističkoj aferi u SAD, a koji su, kako navode bliski saradnici Jeremića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво