Predlog Brnabićeve u Skupštini: Mali za ministra finansija

U Skupštinu Srbije stigao je predlog premijerke Ane Brnabić da dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali bude izabran za novog ministra finansija.

Mali je predložen za novog ministra umesto Dušana Vujovića, koji je ranije podneo ostavku iz ličnih razloga.

Skupština Srbije će na posebnoj sednici u ponedeljak, 28. maja, razmatrati predlog premijerke.

Izbor i polaganje zakletve novog ministra biće jedina tačka dnevnog reda posebne sednice parlamenta. Početak sednice zakazan je za ponedeljak u 10 sati.

Mali kaže da je počastvovan time što je predložen za ministra finansija.

"Počastvovan sam i zahvaljujem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić što su prepoznali moju posvećenost u borbi za bolji život građana. Ovo je za mene veliki izazov i daću sve od sebe da opravdam njihovo poverenje", rekao je Mali u izjavi za medije.

Ukoliko poslanici većine u Narodnoj skupštini prihvate predlog premijerke, kao ministar ću se svakoga dana boriti za dobrobit građana Srbije, za stabilnost javnih finansija i veća ulaganja u budućnost naše dece i države, rekao je Mali, a navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Siniša Mali je za gradonačelnika Beograda izabran u novembru 2013. godine. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Mali je 2001. godine vršio funkciju pomoćnika ministra za privatizaciju u sklopu Ministarstva za privredu i privatizaciju.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво