Predlog Brnabićeve u Skupštini: Mali za ministra finansija

U Skupštinu Srbije stigao je predlog premijerke Ane Brnabić da dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali bude izabran za novog ministra finansija.

Mali je predložen za novog ministra umesto Dušana Vujovića, koji je ranije podneo ostavku iz ličnih razloga.

Skupština Srbije će na posebnoj sednici u ponedeljak, 28. maja, razmatrati predlog premijerke.

Izbor i polaganje zakletve novog ministra biće jedina tačka dnevnog reda posebne sednice parlamenta. Početak sednice zakazan je za ponedeljak u 10 sati.

Mali kaže da je počastvovan time što je predložen za ministra finansija.

"Počastvovan sam i zahvaljujem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić što su prepoznali moju posvećenost u borbi za bolji život građana. Ovo je za mene veliki izazov i daću sve od sebe da opravdam njihovo poverenje", rekao je Mali u izjavi za medije.

Ukoliko poslanici većine u Narodnoj skupštini prihvate predlog premijerke, kao ministar ću se svakoga dana boriti za dobrobit građana Srbije, za stabilnost javnih finansija i veća ulaganja u budućnost naše dece i države, rekao je Mali, a navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Siniša Mali je za gradonačelnika Beograda izabran u novembru 2013. godine. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Mali je 2001. godine vršio funkciju pomoćnika ministra za privatizaciju u sklopu Ministarstva za privredu i privatizaciju.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 25. maj 2018, 21:46)
Впрпнцпв [neregistrovani]

Друштво је такво да оном ко има свој став неће дати никакав положај

Поскушност и разне неспособности проглашене су у друштву за врлину и такви могу очекивати функције и напредовање у каријери. Они који имају свој став не могу очекивати ништа, за такве нема награде.

(petak, 25. maj 2018, 18:51)
anonymous [neregistrovani]

Blago nama

E, kud stigosmo kad nam je Mali ministar finansija!?

(petak, 25. maj 2018, 17:32)
Milos [neregistrovani]

zemlja apsurda

Umesto da ovaj covek bude sklonjen posto je katastrofalno vodio Beograd i iza sebe ima mnogo afera on je nagradjen i bice postavljen za ministra. Ova drzava je u strasnom moralnom padu i nasa deca odrastaju u totalno poremecenom sistemu vrednosti, gde su poslusnost, primitivizam i bahatost vrlina a postenje, pravda i moral nesto za ismejavanje

(petak, 25. maj 2018, 17:08)
Бојан [neregistrovani]

мали

Велики стручњак Мали креће у нове велике "победе".

(petak, 25. maj 2018, 15:57)
anonymous [neregistrovani]

Cestitamo

Da uspesno vodi finansije ali i da ima sta da vodi

(petak, 25. maj 2018, 15:34)
anonymous [neregistrovani]

mali

da i nama krene na bolje ...