Italija podržava evropsku perspektivu Srbije

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa novoimenovanim ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom o bilateralnim odnosima dve države, evropskim integracijama Srbije, reformama koje se u procesu pristupanja sprovode, situaciji u regionu i drugim temama.

Ministarka Joksimović je zahvalila na sveukupnoj podršci i pomoći koju Italija pruža Srbiji u procesu pristupanja.

Istakla je da je članstvo u EU spoljno-politički prioritet Srbije, a da su evrointegracije najbolji mehanizam sveukupnog razvoja države.

Izrazila je nadu da će nova Vlada Italije zadržati pozitivan kurs prema evropskom putu Srbije, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Jadranka Joksimović precizirala je da je Srbija jasno opredeljena da na svom evropskom putu, a radi dobrobiti građana i izgradnje pravne i pravedne, ekonomski progresivne države sprovodi reforme.

Joksimovićeva i Lo Kašo saglasni su da su reforme u poglavljima 23 i 24, koja se tiču pravosuđa, borbe protiv kriminala i koprupcije, manjinskih prava i medijskih sloboda, važne za nastavak evropskog puta naše države.

Ambasador Lo Kašo rekao je da će Italija nastaviti da podržava evropske integracije Srbije i da će nastojati da doprinese afirmaciji našeg procesa pristupanja.

Ocenio je da rezultati reformi potvrđuju evropsku perspektivu Srbije, koja je dokazala da je važan činilac stabilnosti regiona i Evrope, ali i pouzdan partner EU.

Joksimović i Lo Kašo saglasni su da se tradicionalno dobri, i bez otvorenih pitanja, odnosi Srbije i Italije razvijaju na obostrano zadovoljstvo i da ima kapaciteta za njihovo sveukupno razvijanje i jačanje.

broj komentara 0 pošalji komentar