Tahiri: Osnivanje ZSO je rizik za Kosovo

Bivša šefica pregovaračkom tima u tehničkom dijalogu Prištine i Beograda Edita Tahiri izjavila da je osnivanje Zajednice srpskih opština predstavlja, kako je rekla, rizik za Kosovo.

Edita Tahiri je za prištinsku Epoka e re rekla da bi u ovoj fazi Beograd mogao da traži dodatne nadležnosti za ZSO, koju Albanci zovu Asocijacija opština sa srpskom većinom.

Tahiri je, kako se navodi, pozvala političke subjekte na konsenzus o ovom pitanju.

Inače, ona smatra da bi dijalog sa Beogradom trebalo i dalje da vodi kosovski predsednik Hašim Tači i pozvala političke partije konsenzus i o tom pitanju.

Prema njenim rečima, Tači bi trebalo da predvodi dijalog iz, kako je navela, ustavnih razloga, ali i zbog velikog iskustva koje ima.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 25. maj 2018, 13:23)
ime [neregistrovani]

rizik?

Rizik je Albaniju a ne za Kosovo, a ujedno i obaveza.

(petak, 25. maj 2018, 12:19)
anonymous [neregistrovani]

obaveza

Ma kakav rizik, to je njihova obaveza!

(petak, 25. maj 2018, 12:11)
anonymous [neregistrovani]

ZSO

Srbija zaslužuje da ZSO bude osnovana.Tako ćemo donekle pokazati podršku našim ljudima na KiM.Ispoštujte nas bar toliko.

(petak, 25. maj 2018, 12:06)
Rada [neregistrovani]

Briselski sporazum

Pristinske vlasti odnosno Hasim Taci koji je potpisao da se obavezuje na Briselski sporazum, prema tome vreme je i da se ta obaveza ispuni.

(petak, 25. maj 2018, 12:05)
Miloš [neregistrovani]

Ne može tako

E pa nećete se izvući. Potpisali ste, izvolite formirajte ZSO!

(petak, 25. maj 2018, 11:53)
anonymous [neregistrovani]

slika

U Vladi Kosova je uzavrelo sa svih strana, tamo se više ne zna ni ko kosi, ni ko vodu nosi.Ovo je velika prilika za nas da mudrim potezima širimo prostor za naš pristup rešavanju problema.