Šabić: Nije opredeljeno dovoljno novca za rad institucije poverenika

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da budžetom Srbije za 2018. godinu nije opredeljeno dovoljno novca za rad te institucije, u kojoj trenutno radi 77 zaposlenih, kao i da, ako se ne nađe rešenje, neće moći svima da isplati plate.

Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je odobrio predlog o maksimalnom broju zaposlenih u instituciji poverenika.

Šabić je, međutim, ukazao da je sistematizacijom predviđeno da poverenik ima 94 zaposlena, ali da on neće moći da obezbedi plate ni za postojećih 77.

Prema njegovim rečima, u takvoj situaciji, morao bi da ih otpušta.

"Činovnik Ministarstva finansija je projektovao budžet koji nema veze sa realnošću i ja sada mogu da kažem zaposlenima – tužite me slobodno ako vam ne budem isplaćivao plate, a onda će iz Ministarstva morati da nađu način da im plate", rekao je Šabić na sednici Administrativnog odbora.

Napomenuo je da se ranije obratio ministru finansija Dušanu Vujoviću, verujući da će moći da se nađe rešenje, ali je dobio odgovor da je dokumentacija nepotpuna, a na sledeći dopis nije ni dobio odgovor.

Poslanik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić ocenio je da se u to "malo umešala politika".

"Možda je Šabić nezgodan politički, ali on i njegovi ljudi rade posao. Iz dokumentacije se vidi da se Šabić obratio na vreme Ministarstvu i da mu je tražena dokumentacija koju je već bio poslao", rekao je Mirčić na sednici Odbora.

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković rekla je da je očigledno da, ako neko uradi nešto što ne odgovara vlasti, "kreću finansijske ucene, ne bi li popustili i uhvatio se sa njima u kolo".

Sednici je prisustvovao i poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević, koji nije član Odbora, ocenivši da se pojedinci na čelu "takozvanih nezavisnih institucija" ponašaju kao političari.

"Te organe vode političari, bivši poslanici, ministri, članovi dve, tri ili četiri partije koji su u njihovo vreme sebe proglasili nezavisnim", rekao je Rističević i dodao da su stavovi koje oni iznose na društevnim mrežama, a "posebno" na televiziji N1, "duboko politički".

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je prihvatio sistematizaciju radnih mesta u 12 nezavisnih institucija, kao i u Skupštini Srbije, koja po tom dokumentu ima 490 zaposlenih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи