Dačić sa kandidatom SAD za direktora organizacije za migracije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u posetu Džejmsa Keneta Ajzaksa, koji je zamolio za podršku Srbije njegovoj kandidaturi za generalnog direktora Međunarodne organizacije za migracije.

Džejms Kenet Ajzaks je kandidat SAD za generalnog direktora Međunarodne organizacije za migracije (International Organization for Migration - IOM), na izborima koji će 29. juna ove godine biti održani u Ženevi, na specijalnom zasedanju Saveta ove organizacije.

Predstavio je svoje dosadašnje iskustvo u oblasti humanitarnog rada na terenu i migracija i zamolio za podršku Srbije ovoj kandidaturi, saaopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Sa Džejmsom Kenetom Ajzaksom je razgovarao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Đorđević je rekao da je Ministarstvo do sada imalo odličnu saradnju i podršku sa Međunarodnom organizacijom za migracije kada su u pitanju mešovitih migracioni tokovi u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Predstavio je projekte na kojima Ministarstvo sarađuje sa IOM-om, kao i njihove rezultate koji su veoma olakšali život migrantskoj populaciji u našoj zemlji.

"Vlada Republike Srbije nastavlja sa odgovornom i humanom politikom, kada je reč o upravljanju migrantskom krizom, uz puno poštovanje ljudskih prava, ali i interesa građana Republike Srbije", naglasio je ministar Đorđević.

Ajzaks je izneo svoje planove za dalji rad Međunarodne organizacije za migracije i pohvalio saradnju sa Srbijom.

Istakao je da je saradnja država i ostalih partnera od velike važnosti za dobro upravljanje migracionim tokovima.

Pored SAD, kandidate za generalnog direktora Međunarodne organizacije za migracije imaju i Portugal i Kostarika, saopšteno je iz MSP-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво