Dačić i Dion potpisali Sporazum o vazdušnom saobraćaju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i specijalni izaslanik kanadskog premijera za Evropu i Evropsku uniju Stefan Dion potpisali su u Beogradu Sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Ovaj sporazum ocenjen je kao veoma značajan korak u daljem povezivanju dve zemlje i građana, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Sagovornici su tokom sastanka izrazili zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa poslednjih godina, prvenstveno revitalizovanim političkim dijalogom na visokom nivou i razvojem privredne saradnje kroz značajno prisustvo kanadskih investicija u privredi Republike Srbije.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Kanade na našem evropskom putu i na prepoznavanju posvećenosti Srbije tekućem reformskom procesu.

U saopštenju se napominje da su se Dačić i Dion, koji je i prethodni ministar spoljnih poslova Kanade, zaključili da je značajno da dve države u budućnosti traže tačke koje ih približavaju i povezuju.

U tom smislu, ovogodišnje obeležavanje stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata predstavlja dobru priliku za podsećanje na istorijsko savezništvo naše dve zemlje i naroda i tradiciju koju dve zemlje imaju u borbi za očuvanje najvažnijih civilizacijskih tekovina i vrednosti, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво