Dačić i Dion potpisali Sporazum o vazdušnom saobraćaju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i specijalni izaslanik kanadskog premijera za Evropu i Evropsku uniju Stefan Dion potpisali su u Beogradu Sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Ovaj sporazum ocenjen je kao veoma značajan korak u daljem povezivanju dve zemlje i građana, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Sagovornici su tokom sastanka izrazili zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa poslednjih godina, prvenstveno revitalizovanim političkim dijalogom na visokom nivou i razvojem privredne saradnje kroz značajno prisustvo kanadskih investicija u privredi Republike Srbije.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Kanade na našem evropskom putu i na prepoznavanju posvećenosti Srbije tekućem reformskom procesu.

U saopštenju se napominje da su se Dačić i Dion, koji je i prethodni ministar spoljnih poslova Kanade, zaključili da je značajno da dve države u budućnosti traže tačke koje ih približavaju i povezuju.

U tom smislu, ovogodišnje obeležavanje stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata predstavlja dobru priliku za podsećanje na istorijsko savezništvo naše dve zemlje i naroda i tradiciju koju dve zemlje imaju u borbi za očuvanje najvažnijih civilizacijskih tekovina i vrednosti, navodi se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar