Jevtić: Pljačke Srba koče povratak, teraju na iseljavanje

Učestale krađe imovine u srpskim selima u poslednjih nekoliko meseci u potpunosti zaustavljaju povratak, a na taj način se vrši pritisak i na preostale Srbe da se isele iz sredina gde se ovakvi incidenti dešavaju, ocenio je potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.

Posle najnovijih pljački u selima Babin Most i Miloševo, Dalibor Jevtić ističe da oštećene porodice sve ređe prijavljuju slučajeve policiji, jer su izgubile nadu da će vinovnici biti privedeni pravdi i adekvatno kažnjeni.

"Kako bi međusobno poverenje između dva naroda, srpskog i albanskog ali i poverenje ka institucijama bilo građeno na čvrstim osnovama, kosovska policija i pravosudni sistem su u obavezi da aktivnije i odlučnije rade na suzbijanju ovakvih i sličnih aktivnosti grupa ili pojedinaca. Sem što unose nemir među Srbima, ovakvi i slični incidenti nanose ogromnu štetu i procesu povratka i opstanka nevećinskih naroda na Kosovu", saopštio je Jevtić.

Napominje da su Srbi voljni da ostanu na svojim imanjima i da će im Ministarstvo za zajednice i povratak u svom kapacitetu pomoći da tu nameru i ostvare.

Zahtevam po ko zna koji put i da se ostale institucije na Kosovu uključe u nešto što mora biti zajednički interes čitavog kosovskog društva, a to je da mir i stabilnost kao i vladavina prava budu stalno prisutni., naveo je Jevtić.

"Međunarodnoj zajednici i svima onima čiji je posao uspostaljanje vladavine prava na Kosovu, obraćam se sa zahtevom da ulože više napora da pljačke srpske imovine na Kosovu prestanu", zaključio je Jevtić.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво