Tači: Predstojeća faza dijaloga podjednako teška

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da će predstojeća faza dijaloga sa Beogradom biti podjednako teška za, kako je rekao, obe strane, ali da niko ne može da ostane talac prošlosti.

Hašim Tači je po povratku sa samita u Sofiji novinarima rekao da je Priština spremna za dijalog, za pregovore, za fleksibilnost i za sporazum.

"I ja i predsednik Srbije smo svesni da smo u obavezi da sednemo, razgovaramo i pronađemo rešenje koje će biti prihvatljivo i afirmativno kako za Kosovo, tako i za Srbiju, u smislu evropskih integracija", rekao je Tači, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Tači tvrdi da sve što mediji pišu u vezi sa dijalogom su spekulacije ili lažne vesti.

"Očuvaće se suverenitet Kosova, teritorijalni integritet, a Kosovo je izrazilo spremnost da razgovara o boljem položaju srpskih građana Kosova, koji su naši građani", naveo je Tači.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи