Stefanović u Belgiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Briselu sa potpredsednikom Vlade i ministrom sigurnosti i unutrašnjih poslova Kraljevine Belgije Janom Jambonom o nastavku saradnje policija dve zemlje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i evropskom putu Srbije.

Nebojša Stefanović se zahvalio ministru Jambonu na podršci koju Belgija pruža Srbiji na polju reformi koje se sprovode u našoj zemlji, kao i u procesu evropskih integracija.

"Očekujem da će ta dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti", rekao je Stefanović.

On je podsetio da je sa belgijskim kolegom prošle godine u Beogradu potpisao Sporazum o policijskoj saradnji, koji se pre svega odnosi na borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma.

"Razmena iskustava i znanja koje belgijska policija stekla nakon terorističkih napada, koji su se nažalost dogodili u Belgiji, doprinela bi postizanju veće efikasnosti naše policije", rekao je Stefanović.

Belgijski ministar Jambon rekao je da će dva ministarstva uskoro zaokružiti policijsku saradnju koja će biti od velikog značaja i za Srbiju i za Belgiju, saopštio je MUP.

Jambon je naveo da je na sastanku bilo reči o bilateralnoj saradnji, ali i o problemu migracija i istakao da je Srbija imala značajnu ulogu u migrantskoj krizi, naročito 2015. godine.

"Razgovarali smo i o budućem članstvu Srbije u Evropskoj uniji. Belgija podržava Srbiju u ispunjenju ovog cilja", istakao je Jambon.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи