Kuoči: NATO ne planira smanjenje broja vojnika na Kosovu

Komandant Kfora italijanski general-major Salvatore Kuoči izjavio je da NATO nema u planu smanjenje broja vojnika ili promenu misije KFOR-a na Kosovu.

Kfor je uspešna priča za NATO, jedna od najdužih misija sa trenutno više od 4.000 pripadnika na terenu, koji dolaze iz država članica NATO-a i partnera Severnoatlanske alijanse, rekao je Kuoči u intervjuu Radiju Kontakt plus.

"U ovom trenutku moramo potvrditi i istaći da NATO nema plan da smanjuje ili menja misiju Kfora na Kosovu. Kfor nastavlja da obavlja svoje zadatke u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kao i prema vojnotehničkom sporazumu iz Kumanova", navodi komandant Kfora.

Kuoči je ponovio da vojnici dolaze iz 28 NATO članica i partnera i da Kfor, kako kaže, nije vremenski, već uslovno vezan, kako se ispunjavaju uslovi na terenu tako dolazi do promena stanja misije.

"To znači da bilo kakva promena brojnog stanja ili misije se događa sa konkretnim promenama uslova na terenu i politička odluka dolazi od strane Severnoatlanskog saveta", ističe komandant Kfora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара