Vučić sa delegacijom MMF-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda. Šef Misije Džejms Ruf naglasio je da nakon uspešno završenog trogodišnjeg aranžmana, srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama.

MMF očekuje da će Srbija ispuniti predviđenu stopu rasta od 3,5 odsto BDP-a za 2018. godinu, i da taj rast može da bude i veći. Predsednik Aleksandar Vučić je naglasio da je taj rast zasnovan na investicijama, izvozu i potrošnji.

Sagovornici su razgovarali o povećanju budžeta za kapitalne investicije za narednu godinu, s obzirom na to da je MMF potvrdio da će Srbija ostvariti značajan suficit i ove godine.

Predsednik je naglasio da je spreman da razgovara sa premijerkom Anom Brnabić o pronalaženju načina za povećanja penzija tako da svi penzioneri budu zadovoljni.

Takođe, važna tema je bila i povećanje plata za narednu godinu u javnom sektoru.

Vučić očekuje da će novi aranžman sa MMF-om biti zaključen tokom leta.

Na sastanku je dogovoreno da se zajednički radi na završetku procesa privatizacije velikih preduzeća i da se proces pronalaženja strateških partnera ili privatizacija završi u ovoj godini.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи