Kuburovićeva i Konovalov o saradnji u oblasti pravosuđa

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović sastala se u Sankt Peterburgu sa ministrom pravde Ruske Federacije Aleksandrom Konovalovim, sa kojim je razgovarala o saradnji u oblasti pravosuđa, kao i o daljem unapređenju odnosa dva ministarstva.

Nela Kuburović i Aleksandar Konovalov saglasili su se da je u prethodnom periodu postojala dobra veza dva ministarstva kada je reči o borbi protiv ekstremizma i izrazili zadovoljstvo nedavno zaključenim sporazumom između tužilaštava dve države, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Konovalov je istakao da između srpskog i ruskog naroda vladaju bratske veze, te da takve odnose treba negovati i između nosilaca pravosudnih profesija dve države.

Izrazio je veliko zadovoljstvo zbog saradnje na polju međunarodno pravne pomoći, uz ocenu da i pored tako dobrih odnosa, uvek treba stremiti boljem i daljem unapređenju saradnje, saopštilo je Ministarstvo.

Ruski ministar pravde zahvalio je srpskoj delegaciji sa Kuburovićevom na čelu, na učešću na prestižnom pravnom forumu, koji ove godine broji više od 4.000 učesnika.

Ministarka pravde Srbije osvrnula se na Ugovor iz 1962. godine, na osnovu kojeg se odvija saradnja sa Ruskom Federacijom i što je još jedan razlog koji potvrđuje potrebu zaključenja novog Ugovora.

Kuburovićeva i Konovalov, pored saradnje u krivičnim stvarima, osvrnuli su se i na saradnju dva ministarstva u građanskoj materiji, naročito na onu koja postoji između dve Komore javnih izvršitelja.

Ministarka pravde Srbije boravi od 16. do 19. maja u zvaničnoj poseti Sankt Peterburgu, na poziv Ministarstva pravde Ruske Federacije, povodom održavanja Osmog međunarodnog Foruma u oblasti pravosuđa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво