PSG: Da se izađe sa rešenjem za KiM

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković pozvao je da se "izađe" sa predlogom rešenja pitanja KiM.

Janković je na konferenciji za novinare rekao da su, kada je u pitanju rešavanje pitanja KiM, svi u Srbiji dali svoje viđenje rešenja, a da to nije uradio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ja mu sad poručujem da izađe i kaže, jer ne znam da li je nesposoban za rešenje ili se plaši da kaže", naveo je Janković.

Član PSG Miroslav Kopečni osvrnuo se na pitanje penzija i naveo da polovina stanovnika Srbije posredno i neposredno živi od penzija koje su, kako kaže, pre tri i po godina "otete" čime je prekršen Ustav.

Dodaje, da su penzije na neki način "konfiskovane", a da taj potez nije doneo značajnije ekonomske rezultate, te da se sada traži srednje rešenje problema povodom kojeg je i MMF reagovao.

"Penzije nisu samo ekonomsko pitanje, to je pitanje manipulacije onih na vlasti", rekao je Kopečni.

Janković je podsetio da je proteklo četiri meseca od ubistva Olivera Ivanovića i naveo da istraga nije donela nikakve rezultate, te ocenio da je to posledica nesposobnosti nadležnih ili nedostatak političke volje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво