Dačić i Kif o sastanku Berlinskog procesa u Londonu

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je ambasadora Velike Britanije u Beogradu Denisa Kifa, koji mu je uručio poziv za učešće na sastanku Berlinskog procesa u Londonu u julu.

Ambasador Kif uručio je ministru Dačiću pozivno pismo britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona za učešće na predstojećem Samitu o zapadnom Balkanu, koji će, u okviru Berlinskog procesa, biti održan u Londonu, 9. i 10. jula 2018. godine, saopštio je MSP.

Ovo će biti peti u nizu Samita o zapadnom Balkanu od kada je Berlinski proces, kao neformalnu inicijativu, lansirala nemačka kancelarka Angela Merkel, avgusta 2014. godine.

Ministar Dačić i ambasador Denis Kif su na sastanku razmenili mišljenja o temama i očekivanjima od predstojećeg Samita u Londonu, posebno u oblastima regionalne saradnje, bezbednosti i saradnje u oblasti ekonomije.

Dačić je informisao Kifa o dosadašnjim aktivnostima Srbije u okviru Berlinskog procesa, kao i prioritetima Srbije na predstojećem Samitu o zapadnom Balkanu u Londonu.

Tokom razgovora ministar Dačić i ambasador Kif razmenili su mišljenja i o aktuelnim i predstojećim aktivnostima na bilateralnom planu.

broj komentara 0 pošalji komentar