Poslanička pitanja članovima vlade i nadležnim organima

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja članovima vlade i nadležnim organima, a interesovalo ih je kada će biti ukinut Zakon o načinu isplate penzija, dokle se stiglo sa istragom za ubistvo Olivera Ivanovića, kao i o štrajku u fabrici "Kajzen".

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović osvrnuo se na sastanak EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, navodeći da je najavljivan kao konačna prekretnica na evropskom putu.

On je ranije pitao šta Srbija čini i da li koordinira napore u vezi sa tim Samitom sa Španijom koja je najavila da neće prisustvovati, a zatim konstatovao da je očigledno da nije, jer je Srbija poslala najvišu državnu delegaciju u Sofiju.

Poslanik SRS Miljan Damjanović pitao je predsednika i premijerku o "famoznom planu za Kosovu koji je stigao". To je, primetio je Damjanović, nešto što se već dešavalo u Rambujeu, i ukazao na izjave zvaničnika da bez predaje KiM nema ulaska u EU.

Mirjana Dragaš iz SPS pitala je koliko je sredstava u 2018. godini opredeljeno za mere populacione politike jedinicama lokalne samouprave, da li postoje projekcije da se ona povećavaju i da li se planiraju nove mere.

Nenada Božića iz poslaničkog kluba Slobodnih poslanika zanimalo je dokle se stiglo sa istragom ubistva Olivera Ivanovića s obzirom na to da, kako kaže, Ivanovićevi saradnici strahuju da se na istražne organe vrši pritisak i da su šanse manje da se uradi kvalitetna istraga kako vreme protiče.

Pitanje za Agenciju za borbu protiv korupcije i MUP imala je samostalna poslanica Marinika Tepić.

Ona ih je pitala da li su upoznati sa "koruptivnim radnjama", za koje tvrdi da ima dokaze, u čijem je lancu učestvovala Apoteka Pančevo, narodni poslanik Željko Sušec i Smiljka Sušec za koju, kaže, postoje dokazi da je majka poslanika.

Poslanica DS Gordana Čomić imala je pitanje za ministra Zorana Đorđevića - šta je ministarstvo za rad uradilo povodom štrajka u fabrici Kajzen gde su radnice nedavno obustavile rad, tražeći isplatu zarada i prekovremenog rada.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić pitao je predsednika i Vladu Srbije kada će biti ukinut Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

broj komentara 0 pošalji komentar