Koha: Pokreće se "plan B" za formiranje kosovske vojske 

Vlada Kosova pokrenula je "plan B" za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku, jer je zbog veta srpskih poslanika nemoguće to učiniti putem ustavnih amandmana, piše prištinska "Koha ditore".

Novi plan, kako se navodi, predviđa period od 10 godina tokom kojeg će biti izvršena tranzicija.

Zakonski paket koji se odnosi na organizacionu strukturu KBS poslat je kancelariji premijera i nakon što prođe kroz proceduru, biće predstavljen kabinetu vlade, a zatim se šalje na glasanje u skupštinu. Dokument ne predviđa odmah transformaciju, kao što je pokušano pre četiri godine, već će ukloniti neka ograničenja u vezi sa kapacitetom, mandatom i misijom KBS, preneo je list Koha ditore.

U kancelariji premijera potvrdili su da je zakonski paket za KBS poslat iz relevantnog ministarstva, da je stigao u vladu, ali da se još nije našao na sednici vlade.

"U interesu vlade je da se ovo dogodi što pre, ali uvek u saradnji sa strateškim partnerima", naveli su iz kancelarije premijera za Kohu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво