Delavi: Uskoro finalna faza dijaloga Beograda i Prištine

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi, najavio je da će finalna runda dijaloga Beograda I Prištine početi veoma brzo, smatrajući da 2018. treba da bude godina uspeha u dijalogu.

"Mislim da postoje stvari koje su pozitivne u dijalogu, ali obe strane su dužne da sprovedu obaveze koje su već preuzele. Mislim da bi 2018. trebalo da bude godina uspeha dijaloga, da se krene napred u odnosima između Kosova i Srbije i ostvari  napredak", rekao je Delavi prištinskom kanalu Dukađini.

Pozvao je političke stranke na KiM da razgovaraju o budućim odnosima sa Beogradom.

Govoreći o ideji razmene teritorije, naglasio je da SAD ne podržavaju takvu ideju, ni druge ideje koje će doneti više problema nego rešenja.

"Ideja o razmeni teritorije blokira kreativno razmišljanje obeju strana o konačnom rešenju. Ne podržavamo razmenu teritorija ili ideje koji bi mogle uzrokovati više problema nego rešenja", rekao je Delavi.

Dodao je da ne smatra da je formiranje Zajednice srpskih opština pretnja Kosmetu, već da je dobra prilika za povećanje stabilnosti i razumevanja tamo gde su načinjeni propusti.

broj komentara 0 pošalji komentar