Jevtić i Simić: Srbi su uvek spremni za rešavanje problema

Funkcioneri Srpske liste, Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su u Prištini sa Ilanom Gudmanom, službenikom Stejt departmenta zaduženom za KiM, kojem su preneli da na Kosovu ima puno problema, ali da su Srbi uvek spremni da po svim pitanjima razgovaraju.

Dalibor Jevtić i Igor Simić navode da su Srbi uvek spremni da o svim pitanjima razgovaraju kako bi se na konstruktivan način problemi rešavali na dobrobit svih naroda.

"Bili smo i bićemo i dalje faktor stabilnosti i strana koja smatra da je dijalog najbolji način za prevazilaženje svih kriza", naveli su Jevtić i Simić.

Oni su zvaničniku Stejt departmenta Ilanu Gudmanu rekli da je njihov prioritet borba za poboljšanje života i opstanak Srba na Kosovu i da se politika predstavnika Srpske liste zasniva upravo na ovim principima, saopšteno je iz Srpske liste.

"Jedan od načina da život Srba na Kosovu bude bolji je upravo i formiranje Zajednice srpskih opština i zato se na njenom što skorijem formiranju toliko insistira. Srbi na Kosovu znaju šta žele i zbog čega im treba formiranje ZSO-a", istakli su Jevtić i Simić.

Preneli su mu da su odbijani zahtevi predstavnika Srba da se stvari od suštinskog značaja za nevećinske narode rešavaju na institucionalan način, i da je i to pored događaja od 26. marta doprinelo da se donese odluka o izlasku iz institucija.

Istaknuto je takođe da se mnogi zakoni koji su doneti nepoštuju i da se na ovim stvarima mora ozbiljno raditi.

Ilan Gudman je tokom sastanka rekao da je stav Stejt departmenta jasan, a to je da se svi briselski dogovori moraju implamentirati i da nema dvoumljenja oko toga.

"Insistiraćemo na ovim stvarima i u Beogradu i u Prištini". rekao je Gudman.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво