Polemika Jovanovića i Kozareva

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je da je španski premijer Marijano Rahoj učinio "više za dostojanstvo i međunarodnu poziciju Srbije", uoči predstojećeg samita EU-Zapadni Balkan, od predsednika Aleksandra Vučića. Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dušan Kozarev poručuje da su predstavnici Narodne stranke Vuka Jeremića "izgubili svaki kredibilitet da se bave Kosovom i Metohijom posle pogubne diplomatske akcije pred Međunarodnim sudom pravde".

Nikola Jovanović tvrdi da vlast u Srbiji "nije preduzela nijedan potez kojim bi tražila da Kosovo na samitu nema tretman suverene države", već da je "sav teret pao na Španiju".

Potpredsednik Narodne stranke je, u emisiji "Pravi ugao" Raditelevizije Vojvodine, rekao da ta stranka smatra da bi pregovore sa Prištinom trebalo produžiti i ne bi trebalo pristati na "lažni cajtnot".

Jovanović, takođe, smatra da je Srbija za samit "kandidovala potpuno pogrešne projekte", jer su, kako je rekao, obnova železnice, obezbeđivanje pijaće vode iz vodovoda građanima u Vojvodini, kanal Dunav-Tisa-Dunav, moravski i fruškogorski koridor, mnogo preči i prioritetniji od auto-puta do Tirane.

Kozarev: NS nema kredibilitet

Predstavnici Narodne stranke Vuka Jeremića "izgubili su svaki kredibilitet da se bave Kosovom i Metohijom onoga trenutka kada su zajedno sa svojim šefom izmamili od Međunarodnog suda pravde podršku albanskim secesionistima, ili aplaudirali takvom ishodu predstavljajući ga javnosti kao pobedu srpske diplomatije", saopštio je Dušan Kozarev, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

"Vuk Jeremić, koji voli da govori o dostojanstvu Srbije, učinio je svojom pogubnom diplomatskom akcijom pred Međunarodnim sudom pravde više za kosovsku nezavisnost nego Tači i Haradinaj zajedno. Time je dostojanstvo Srbije zgaženo više i bolnije nego što su zajedničkim snagama mogli da ga zgaze Džejmi Šej, Vesli Klark i Havijer Solana", ističe se u saopštenju.

Niti oni išta znaju o diplomatiji, niti mare za srpske nacionalne interese, a "vrhunski domet njihovog političkog delovanja je kibicovanje i dobacivanje laži i podmuklih parola", dodao je Kozarev.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 16. maj 2018, 06:07)
Dragan S [neregistrovani]

Mozda je bila greska

Mozda je to bila nenamerna greska na koju je Srbija tog trenutku nasela zbog verovanja da ce medjunarodni sud presuditi po medjunarodnom pravu a ne po diktatu Amerike i njenih saveznika. A ovo zatvaranje ociju , kada Spanija pokazuje veci interes od Srbije za Kosovo je namerna i losija greska .

(sreda, 16. maj 2018, 05:29)
anonymous [neregistrovani]

A sta se desilo 90-ih?

Gde su bili i sta su radili današnji vlastodršci 90-ih? Izigravali Gandija?
Malo sutra!

(sreda, 16. maj 2018, 04:20)
anonymous [neregistrovani]

Nažalost Srbije

I jedan i drugi su u pravu.I tada i sad se prave velike greske oko Kosova.Rezolucija 1244 i inzistiranje na njezinoj provedbi ,bez trunka relativiziranja,jedini je ispravni put za Srbiju u ovom trenutku.